The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000026 

საქართველოს სხვადასხვა ნიადაგობრივ-კლიმატური ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობა და მათ მიერ ამილაზებისა და ცელულაზების სინთეზის უნარის გამოვლენა

Authors:ბურდული,თამარ
Subjects:ბიოტექნოლოგია; Биотехнология; Biotechnology
DDC Subject:Life sciences, Biology
Table Of Contents:შესავალი; თავი I; ლიტერატურის მიმოხილვა; 1.1 ექსტრემოფილური მიკროორგანიზმები; 1.2 მიკროორგანიზმების კარბოჰიდრაზები; 1.3 საკვები არეების ოპტომიზაციისა და კულტივირების პირობების გავლენა კარბოჰიდრაზების ბიოსინთეზზე; ექსპერიმენტული ნაწილი; თავი II; კვლევის მასალები და მეთოდები; 2.1 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა; 2.2 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების იდენტიფიკაცია; 2.3 - და გლუკო-ამილაზებისა და ცელულაზების პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა (სიღრმული კულტივირებით); 2.4 -ამილაზური აქტივობის განსაზღვრა; 2.5 გლუკოამილაზური აქტივობის განსაღვრა; 2.6 საერთო ცელულაზური აქტივობის განსაზღვრა ფილტრის ქაღალდის მიხედვით; 2.7 კულტურების პათოგენურობის დადგენა; 2.8 ტოქსიკურობის განსაზღვრა კურდღელზე კანის სინჯის მიხედვით; 2.9 ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა; 2.10 კარბოჰიდრაზების ტექნიკური პრეპარატების მიღება; 2.11 ფერმენტული პრეპარატების ტემპერატურული და pH ოპტიმუმების დადგენა; თავი III; მიღებული შედეგები და მათი განხილვა; 3.1 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა; 3.2 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების იდენტიფიცირება; 3.3 - და გლუკო-ამილაზებისა და ცელულაზების პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა (სიღრმული კულტივირებით); 3.4 ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა; 3.5 კარბოჰიდრაზების (ამილაზების და ცელულაზების) აქტიური პროდუცენტი ექსტრემოფილური, მიკროსკოპული სოკოების კულტურების ფიტო და ზოოპათოგენურობის დადგენა; თავი IV; საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი ექსრემოფილური მიკროსკოპული სოკოებიდან, კარბოჰიდრაზების – ამილაზების და ცელულაზების აქტიური პროდუცენტებისათვის საკვები არეების ოპტიმიზაცია და კულტივირების პირობების შერჩევა; 4.1 ფერმენტების პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური საკვები არის შერჩევა და კულტივირების ოპტიმალური ხანგრძლივობის დადგენა სიღრმული კულტივირებისას; 4.2 ფერმენტების პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური pH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას; 4.2.1 -ამილაზას პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური pH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას; 4.2.2 გლუკოამილაზას პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური pH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას; 4.2.3 ცელულაზას პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური პH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას; თავიV; საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი ექსტრემოფილური მიკროსკოპული სოკოებიდან, გამოყოფილი ამილაზების და ცელულაზების ფერმენტული პრეპარატების დახასიათება; 5.1 კარბოჰიდრაზების ტექნიკური პრეპარატების მიღება; 5.2 კარბოჰიდრაზების ფერმენტული პრეპარატების მოქმედების ტემპერატურული ოპტიმუმების დადგენა; 5.3 კარბოჰიდრაზების ფერმენტული პრეპარატების მოქმედების პH ოპტიმუმების დადგენა; დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურის სია.
Date of Issue:2006
Source:საქართველოს სხვადასხვა ნიადაგობრივ-კლიმატური ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობა და მათ მიერ ამილაზებისა და ცელულაზების სინთეზის უნარის გამოვლენა / თ. ბურდული: დის... ბიოლ.მეცნ.კანდ. 03.00.23 / სამეცნ. ხელმძღვ.: გიორგი კვესიტაძე, ლალი ქუთათელაძე ; ბიოქიმ. და ბიოტექნ. ინ-ტი - თბ., 2006 - 146გვ. : სურ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 120-146. UDC: 589.28 + 573.6
Language:Georgian
Extent Format:142 გვ.
Created:2007-02-16
Modified:2007-11-29

 

IDObjectSizeFormat 
815დისერტაცია  [116გვ.]2,152KbAdobe PDF
816ავტორეფერატი (ქართ.)  [26გვ]579KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili