The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000036 

ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლ სასმელების ხარისხის გაუმჯობესების მეცნიერული საფუძვლები

Authors:ბეგიაშვილი, ნანა
Subjects:კვების მრეწველობა
DDC Subject:Chemical engineering
Table Of Contents:შესავალი; 1. ლიტერატურის მიმოხილვა; 1.1. ყურძნის წვენის, წითელი ღვინოების, ნატურალური საკვები არომატიზატორებისა და ხილ-კენკროვანთა ღვინოების ხარისხის განმსაზღვრელი ფაქტორების მიმოხილვა; 2. ექსპერიმენტული ნაწილი; 2.1. კვლევის ობიექტები და მეთოდები; თავი I; 2.2 ეკოლოგიურად სუფთა ყურძნის წვენის მიღების რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავება; 2.2.1. ყურძნის დაბინძურების ხარისხის გავლენა ყურძნის წვენის ქიმიურ შედგენილობაზე; 2.2.2. ყურძნის მარცვლის ზედაპირიდან და ყურძნის წვენიდან ტოქსიკური ნივთიერებების მოცილების მეთოდები; 2.2.3. რეკომენდაციები კვლევის შედეგების წარმოებაში დანერგვისათვის; თავი II; 2.3. ქართული წითელი ღვინოების წარმოების ტექნოლოგიის სრულყოფა პროდუქციის ხარისხის გაუმჯობესების მიზნით; 2.3.1. წითელ ღვინოების ხარისხზე ფერმენტული პრეპარატებისა და თბური დამუშავების გავლენის შესწავლა; 2.3.2. წითელი ღვინოების ფიზიკო-ქიმიური მაჩვენებლების გამოკვლევა; 2.3.3. წითელი ღვინოების დაძველების პროცესის გამოკვლევა; 2.3.4. დიდი ტევადობის ბუტებში წითელი ღვინოების დაჩქარებული დაძველების პროცესის შესწავლა; 2.3.5. წითელი ღვინოების ცხელი ჩამოსხმის გავლენა პროდუქციის ხარისხზე; 2.3.6. რეკომენდაციები წითელი ღვინოების ხარისხის გაუმჯობესებისათვის; თავი III; 2.4. არომატიზირებული ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო სასმელებისათვის ნატურალური არომატიზატორების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიების გამოკვლევა; 2.4.1. ტარხუნის ეთეროვანი ზეთის ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა; 2.4.2. ტარხუნის ნედლეულიდან ეთერზეთოვანი არომატიზატორის მიღების რაციონალური ტექნოლოგიის გამოკვლევა; 2.4.3. ციტრუსოვანთა არასტანდარტული ნაყოფების, მათი წვენებისა და გადამუშავების ნარჩენების გამოკვლევა ნატურალური არომატიზატორების მიღების მიზნით; 2.4.4. ციტრუსოვანთა ნაყოფების ქერქიდან ეთეროვანი ზეთის მიღების ტექნოლოგიისა და ექსტრაქტების გამოკვლევა. ციტრუსოვანთა ეთეროვანი ზეთების გაკეთილშობილება; 2.4.5. ლიმონის მეორადი ყვავილების ნაყოფების შედგენილობისა და თვისებების გამოკვლევა მათი არომატიზატორებად გამოყენების მიზნით; თავი IV; 2.5. ხილ-კენკროვანთა ღვინომასალების ნატურალობის მაჩვენებელი კრიტერიუმების გამოკვლევა; 2.5.1. ხილ-კენკროვანი დასპირტული, დადუღებული და დადუღებულ-დასპირტული წვენების დამზადება; 2.5.2. ხილ-კენკროვანთა დასპირტული, დადუღებული და დადუღებულ-დასპირტული წვენების ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა; 2.5.3. ხილ-კენკროვანთა დასპირტული, დადუღებული და დადუღებულ-დასპირტული წვენების ნატურალობის მაჩვენებელი ფიზიკო-ქიმიური მაჩვენებლების დადგენა; ძირითადი დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა; დანართები.
Date of Issue:2006-9-27
Source:ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლ სასმელების ხარისხის გაუმჯობესების მეცნიერული საფუძვლები / ნ.ბეგიაშვილი: დის... ტექ. მეცნ.დოქტ. კანდ. 05.18.17/ სამეცნ. კონსულტანტი: ნ. ბაღათურია; თბილ. კვების მრეწველობის ინ-ტი. 2006-286გვ.--ბიბლიოგრაფია: გვ. 210-222.UDC:663.2/5+663.8
Language:Georgian;
Extent Format:286გვ.
Created:2007-04-11
Modified:2007-11-30

 

IDObjectSizeFormat 
842დისერტაცია (ქართ)  [286 გვ.]18,261KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili