The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000069 

საქართველოს მარილიან ნიადაგებსა და ტბებში გავრცელებული ჰალოფილური მიკროსკოპული სოკოები

Authors:ლასხიშვილი,მარინა
Subjects:მიკრობიოლოგია;
DDC Subject:Life sciences, Biology
Table Of Contents:შესავალი; თავი I. ლიტერატურის მიმოხილვა; 1.1. ჰალოფილური მიკროორგანიზმები; 1.2.ჰალოფილური მიკროორგანიზმები–ექსტრემალური ფერმენტების პროდუცენტები; თავი II. ექსპერიმენტული ნაწილი; 2.1 საქართველოს მარილიანი ნიადაგებიდან და ტბებიდან მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა; 2.2 გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების იდენტიფიკაცია; 2.3. - და გლუკო-ამილაზების, ცელულაზების, ქსილანაზებისა და პროტეაზების პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა; 2.4 -ამილაზური აქტივობის განსაზღვრა; 2.5. გლუკოამილაზური აქტივობის განსაზღვრა; 2.6. საერთო ცელულაზური აქტივობის განსაზღვრა ფილტრის ქაღალდის მიხედვით; 2.7. ქსილანაზური აქტივობის განსაზღვრა; 2.8 პროტეაზური აქტივობის განსაზღვრა; 2.9 კულტურების პათოგენურობის დადგენა; 2.10 ტოქსიკურობის განსაზღვრა კურდღელზე კანის სინჯის მიხედვით; 2.11. ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა; 2.12. ორგანული ტოქსიკანტების ასიმილაციის უნარის დადგენა; 2.13. ექსპერიმენტული მონაცემების დამუშავების ელემენტარული მათემატიკური ფორმულა; თავი III. მიღებული შედეგები და მათი განსჯა; 3.1საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოები; 3.2 კახეთისა და ქვემო ქართლის ვაკის მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა და იდენტიფიკაცია; 3.3. ქვემო ქართლისა და კახეთის ვაკის მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოები; 3.4. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა; 3.5. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა ტემპერატურის მიხედვით; 3.6. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ჰალოფილობის ხარისხის დადგენა; 3.7.საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემიფილობის ხარისხის დადგენა pH-ის მიხედვით; თავი IV. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ბიოტექნოლოგიური შესაძლებლობების შესწავლა; 4.1. ამილაზების, ცელულაზების, ქსილანაზებისა და პროტეაზების პროდუცენტების შერჩევა; 4.2.ორგანული ტოქსიკანტების ასიმილაციის უნარის მქონე ჰალოფილური კულტურები; დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა.
Source:საქართველოს მარილიან ნიადაგებსა და ტბებში გავრცელებული ჰალოფილური მიკროსკოპული სოკოები / მ. ლასხიშვილი: დის... ბიოლ. მეცნ. კანდ. 03.00.07/ სამეცნ. ხელმძ. გიორგი კვესიტაძე; ლალი ქუთათელაძე; ბიოქიმ. და ბიოტექნოლ. ინ-ტი., 2006-87გვ.--ბიბლიოგრ: გვ. 76-87.UDC: 579.841.5+579.873.2+631.411.9
Language:Georgian; Russian
Extent Format:87 გვ.
Created:2007-06-21
Modified:2007-12-04

 

IDObjectSizeFormat 
913დისერტაცია (ქართ)  [87 გვ.]767KbAdobe PDF
914რეფერატი(ქართ)  [24 გვ]330KbAdobe PDF
915რეფერატი(რუს)  [19 გვ.]400KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili