The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000107 

ცელულაზების მოქმედებით დაბალმოლეკულური შაქრების მიღება და მათი გამოყენება პურის ცხობის პროცესში

Authors:აბაშიძე, მარიკა
Subjects:ბიოტექნოლოგია;
DDC Subject:Chemical engineering
Table Of Contents:შესავალი; თავი I. ლიტერატურის მიმოხილვა; 1.1 ცელულაზების პროდუცენტი მიკროორგანიზმები; 1.2 კულტივირების პირობების გავლენა ცელულაზების ბიოსინთეზზე; 1.3. დაშაქრებული ფერმენტული ჰიდროლიზატების მიღება ცელულოზაშემცველი ნედლეულიდან; თავი II. ექსპერიმენტული ნაწილი; კვლევის მასალები და მეთოდები; 2.1 ცელულაზის პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა; 2.2. Aspergillus versicolor M-ის ტოქსიკურობის დადგენა; 2.3. Aspergillus versicolor M-ის პათოგენურობის დადგენა; 2.4. ცელულაზური აქტივობის განსაზღვრა ფილტრის ქაღალდის მიხედვით; 2.5 ქსილანაზური აქტივობის განსაზღვრა; 2.6. ცელულოზაშემცველი სუსტრატების ქიმური შემადგენლობის განსაზღვრის მეთოდები; 2.7. აღმდგენელი შაქრებისა და გლუკოზის რაოდენობის განსაზღვრა; 2.8. ნახშირწყლების თვისებითი ანალიზი ქაღალდის ქრომატოგრაფიის გამოყენებით; 2.9. ცელულაზის ტექნიკური პრეპარატის მიღება; 2.10. ფერმენტული პრეპარატების თერმოსტაბილურობის დადგენა; 2.11. დაბალმოლეკულური შაქრების მიღება ცელულოზაშემც-ველი ნედლეულის ფერმენტული ჰიდროლიზით; 2.12. ლაბორატორიულ პირობებში ცომისა და პურის მომზადების მეთოდი; 2.13. ექსპერიმენტული მონაცემების დამუშავების ელემენტარული მათემატიკური ფორმულა; თავი III. მიღებული შედეგები და მათი განსჯა; 3.1 ცელულაზას პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა; 3.2 აქტიური ცელულაზას პროდუცენტი A.versicolor-M-ის კულტივირების ოპტიმალური პირობების შერჩევა; 3.3. ცელულაზას ფერმენტული პრეპარატების მიღება და ზოგიერთი ფიზიკო-ქიმიური თვისებების შესწავლა; 3.3.1.საინკუბაციო არის pH-ის გავლენა A. versicolor-M -ის ცელულაზური პრეპარატების აქტივობაზე; 3.3.2. საინკუბაციო არის ტემპერატურის გავლენა A.versicolor-M-ის ცელულაზური პრეპარატის აქტივობაზე; 3.5.3 A. versicolor-M-ის ცელულაზის თერმომედეგობის შესწავლა; თავი IV. დაშაქრებული ფერმენტული ჰიდროლიზატების მიღება; 4.1 სუბსტრატების დახასიათება; 4.2. ცელულოზაშემცველი სუბსტრატების ჰიდროლიზი ცელულაზური პრეპარატის გამოყენებით; თავი V.დაშაქრებული ჰიდროლიზატების გამოყენება პურ- ფუნთუშეულის ნაწარმის მომზადებისას; დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა.
Date of Issue:2005
Source:ცელულაზების მოქმედებით დაბალმოლეკულური შაქრების მიღება და მათი გამოყენება პურის ცხობის პროცესში / მ. აბაშიძე: დის...ბიოლ. მეცნ. კანდ. 03.00.23 / სამეცნ. ხელმძღვ.: გიორგი კვესიტაძე, იზოლდა ხოხაშვილი; ბიოქიმ. და ბიოტექნოლ. ინ-ტი - თბ., 2006 - 86გვ. : ცხ. - - ბიბლიოგრ: გვ. 68-86. UDC: 664.6+664.16+664.15
Language:Georgian
Extent Format:86 გვ.
Created:2007-09-20
Modified:2007-12-06

 

IDObjectSizeFormat 
1028დისერტაცია (ქართ)  [86 გვ.]988KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili