The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000187 

ლიმონის პერსპექტიული სამრეწველო ჯიშების ნაყოფების ქიმიური და ტექნოლოგიური თავისებურებანი

Authors:ჭანუყვაძე, ხათუნა
Subjects:ჩაის, თამბაქოსა და სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგია;
DDC Subject:Agriculture & related technologies
Table Of Contents:შესავალი; თავი 1. ლიტერატურული მიმოხილვა; 1.1. ლიმონის (ლიმონი დიოსკურია, მეიერი, ქართული) ჯიშების ბიოლოგიური დახასიათება; 1.2. ციტრუსოვანთა ნაყოფის ქიმიური შედგენილობა; 1.3. ლიმონის ნაყოფის შენახვა–გადამუშავება; თავი 2. ექსპერიმენტალური ნაწილი. 2.1. კვლევის ობიექტი და მეთოდები; თავი 3. ლიმონის ნაყოფის ქიმიურ – ტექნოლოგიური შედგენილობის შესწავლა; 3.1. ლიმონ დიოსკურიას ხარისხობრივი მაჩვენებლები; 3.2. ლიმონის ნაყოფის ნახშირწყლები; 3.3. ლიმონის ნაყოფის ორგანული მჟავები; 3.4. ლიმონის სხვადასხვა ჯიშის მეთოქსილირებული ფლავონები; 3.5. LL–ასკორბინის მჟავა ლიმონის სხვადასხვა ჯიშის ნაყოფში და მისი ცვალებადობა ნაყოფის გადამუშავების პროდუქტებში; 3.6. ეკოლოგიური პირობების გავლენა ლიმონების - მეიერის, დიოსკურიას და ქართულის ნაყოფის ეთეროვანი ზეთის შედგენილობაზე; თავი 4. ლიმონის ნაყოფის შენახვა-გადამუშავების ზოგიერთი ტექნოლოგიური რეგლამენტების გამოკვლევა; 4.1 ლიმონის ნაყოფის მომზადება პროდუქტის დასამზადებლად; 4.2 ლიმონის ნაყოფის შენახვა; 4.3 პროფილაქტურ – მატონიზირებელი უალკოჰოლო სასმელის მომზადება; 4.4 კონფიტიურის წარმოების ტექნოლოგიის შემუშავება; თავი 5. ეკონომიკური ეფექტიანობის ანგარიში; 5.1 ლიმონის უალკოჰოლო მატონიზირებული სასმელის ეფექტიანობის ანგარიში; 5.ლიმონის კონფიტიურის ეკონომიკური ეფექტიანობის ანგარიში; 5.3. ლიმონის შენახვის ეფექტიანობის ანგარიში; ძირითადი დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა; დანართი.
Date of Issue:2006
Source:ლიმონის პერსპექტიული სამრეწველო ჯიშების ნაყოფების ქიმიური და ტექნოლოგიური თავისებურებანი / ხ.ჭანუყვაძე: დის... ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.18.10 / სამეცნ. ხელმძღვ.: გურამ ფრუიძე ; მეცნ. კონსულტ.: გურამ პაპუნიძე ; ჩაის, სუბტროპ. კულტ. და ჩაის მრეწვ. ს.-კ. ინ-ტი - ქუთაისი, 2006 - 85გვ: - - ბიბლიოგრ.: გვ. 72-85. UDC: 634.331
Language:Georgian; Russian
Extent Format:85გვ.
Created:2008-02-05
Modified:2008-02-06

 

IDObjectSizeFormat 
1238დისერტაცია (ქართ)  [85გვ.]948KbAdobe PDF
1239ავტორეფერატი (ქართ)  [24 გვ.]365KbAdobe PDF
1240ავტორეფერატი (რუს)  [17 გვ.]238KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili