The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000196 

თამბაქოს ფერმენტაციის პროცესის ინტენსიფიკაცია და სრულყოფა

Authors:კინწურაშვილი, ქეთევან
Subjects:„ჩაის, თამბაქოსა და სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგია“;
DDC Subject:Chemical engineering
Table Of Contents:სამუშაოს ზოგადი დახასიათება; 1. ლიტერატურული მიმოხილვა; 1.1. ზოგადი ცნობები თამბაქოს შესახებ; 1.2. ნიკოტინის ფარმაკოდინამიკა და ფარმაკოკინეტიკა; 1.3. თამბაქოს ნედლეულის აღების შემდგომი დამუშავების ტექნოლოგია; 1.3.1. დაუფერმენტებელი თამბაქოს შენახვა; 1.3.2. ფერმენტაცია; 1.3.3. თამბაქოს ნედლეულის ფერმენტაციის შემდგომი შენახვა; 1.4. ბიოქიმიური პროცესები აღების შემდგომი დამუშავების პერიოდში ; 1.5. ხარისხის ფორმირება აღების შემდგომი დამუშავების პროცესებში; 1.5.1. თამბაქოს ნედლეულის ხარისხის ძირითადი მაჩვენებლები; 1.5.2. ხარისხის კონტროლის მეთოდები; 1.5.3. ხარისხის ცვლილების დინამიკა; 1.6. კვლევის მიმართულების დასაბუთება; ექსპერიმენტული ნაწილი; 2. კვლევის მასალები და მეთოდები; 2.1. თამბაქოს ნედლეული; 2.2. ლაბორატორიული დანადგარები; 2.3. ანალიზის მეთოდები; 2.4. ექსპერიმენტული მონაცემების მათემატიკური დამუშავება; 3. ექსპერიმენტული კვლევის შედეგები; 3.1. თამბაქოს ფერმენტაცია აერობულ პირობებში; 3.1.1. დაფერმენტირების სპექტროფოტომეტრული დახასიათება; 3.1.2. ფერმენტაციის პროცესები ფერმენტაციამდელი შენახვის პერიოდში; 3.1.3. დაუფერმენტებელი თამბაქოს ხარისხობრივი პოტენციალის შეფასება ულტრაიისფერი მეთოდით; 3.1.3.1. თამბაქოს ნედლეულის შემადგენლობის; ურთიერთკავშირი ფერმენტაციამდე და ფერმენტაციის შემდეგ; 3.1.3.2. ფერმენტაციის პროცესის მე–2 ფაზის მართვის საფუძვლები გადასამუშავებელი ნედლეულის თვისებებისაგან დამოკიდებულებით; 3.1.3.3. ფერმენტაციის პროცესის მართვის საფუძვლები გადასამუშავებელი ნედლეულის თვისებებისაგან დამოკიდებულებით; 3.1.4. თამბაქოს ნედლეულის ფერმენტაციისა და „დაძველების“ პროცესების დაჩქარება; 3.1.4.1. ჟანგბადური მაჩვენებლების ცვლილების დინამიკა თამბაქოს ნედლეულის „დაძველებისას“; 3.1.4.2. თამბაქოს ნედლეულის ხარისხის მაჩვენებლების ცვლილება მისი „დაძველების“ დროს; 3.1.5. საფერმენტაციო წარმოების ქიმიურ–ტექნოლოგიური კონტროლის სრულყოფა; 3.1.6. მიღებული შედეგების განხილვა; 4. თამბაქოს ფერმენტაცია ანაერობულ პირობებში; 4.2.1. თეორიული წანამძღვრები; 4.2.2. ფერმენტაცია ნახშირორჟანგის ატმოსფეროში; 4.2.3. ფერმენტაცია ვაკუუმის პირობებში; 4.2.4. ფერმენტაცია ჰერმეტულ პოლიმერულ შეფუთვაში; 4.2.5. ანაერობული ფერმენტაციის გაუმჯობესების პერსპექტული ტექნოლოგიური სქემა; 4.2.6. თამბაქოს სპექტროფოტომეტრული მახასიათებლების გაზომვის შედეგები; 5. ექსპერიმენტები თამბაქოს სუროგატირებაზე; 6. ტექნიკურ–ეკონომიკური დასაბუთება; ძირითადი დასკვნები; რეკომენდაციები წარმოებას; ლიტერატურა.
Date of Issue:2006
Source:თამბაქოს ფერმენტაციის პროცესის ინტენსიფიკაცია და სრულყოფა / ქ. კინწურაშვილი: დის... ტექნ. მეცნ. დოქტ. 05.18.10 / სამეცნ. კონსულტ.: რევაზ მელქაძე ; საქ. სუბტროპ. მეურნ. სახ. უნ-ტი - ქუთაისი, 2006 - 181გვ.- - ბიბლიოგრ.: გვ. 170-181. UDC: 663.97
Language:Georgian; Russian
Extent Format:181გვ.
Created:2008-02-12
Modified:2008-02-13

 

IDObjectSizeFormat 
1257დისერტაცია (ქართ)  [181გვ.]2,014KbAdobe PDF
1258ავტორეფერატი (რუს)  [24გვ.]319KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili