The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000212 

ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოკვლევა ვარდისფერი და ცქრიალა ღვინოების დამზადების პროცესში მათი ტექნოლოგიების სრულყოფის მიზნით

Authors:ებელაშვილი, ნანა
Subjects:ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებათა ტექნოლოგია
DDC Subject:Chemical engineering
Table Of Contents:შესავალი; თავი I. ლიტერატურული მიმოხილვა; I.1. ვარდისფერი ღვინოების დამზადების ტექნოლოგიური ხერხები და გამოყენებული ყურძნის ჯიშები; I.2. ქიმიური შედგენილობა; I.2.1. ფენოლური ნაერთები; I.2.2. ორგანული მჟავები; I.2.3. ამინომჟავები; I.2.4. მქროლავი არომატული კომპონენტები; ექსპერიმენტული ნაწილი მიღებული შედეგები და მათი განსჯა; თავი II. კვლევის ობიექტები და მეთოდები; თავი III. კორელაციური დამოკიდებულების გამოკვლევა შამპანურის ღვინომასალებისა და შამპანურის ფენოლურ ნაერთებსა და ხარისხს შორის; თავი IV. ფენოლური ნაერთების გამოკვლევა თავკვერიდან და შავკაპიტოდან სხვა- დასხვა ტექნოლოგიური ხერხის გამოყენებით დამზადებულ ვარდისფერ სუფრის მშრალ ღვინოებში მათი რაციონალური ტექნოლოგიის შემუშავების მიზნით; IV.1. ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოკვლევა თავკვერიდან და შავკაპიტოდან დამზადებულ ვარდისფერ ჯიშურ სუფრის მშრალ ღვინომასალებში; IV.1.1. ორგანული მჟავები; IV.1.2. ამინომჟავები; IV.1.3. ფენოლკარბონმჟავები, ფენოლალდეჰიდები, კატეხინები; IV.1.4. მქროლავი არომატული კომპონენტები; თავი V. მთრიმლავ და საღებავ ნივთიერებათა ტექნოლოგიური მარაგის გამოკვლევა აღმოსავლეთ საქართველოს წითელყურძნიან ჯიშებში და მათ ახლად გამოწნეხილ დურდოში; თავი VI. მეღვინეობის ნარჩენი ნედლეულის წითელყურძნიანი ჯიშების ახლადგამოწნეხილი დურდოს ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებისა და თეთრყურძნიანი ტკბილის გამოყენებით სხვადასხვა ტიპის ვარდისფერი ღვინოებისა და მისტელის დამზადების ტექნოლოგიური სქემების შემუშავება; VI.1 სუფრის მშრალი ღვინოები; VI.2. ღვინომასალები ცქრიალა და შუშხუნა ღვინოებისათვის; VI.3. სადესერტო ღვინოები; VI.4. ლიქიორული ტიპის ღვინოები; VI.5. ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების ექსტრაქტული პროცესების ინტენსიფიკაციის გამოკვლევა და ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების დამზადების რაციონალური ტექნოლოგიის შემუშავება; VI.5.1. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა შემაგრებული ვარდისფერი ღვინოების ორგანულ მჟავებზე; VI.5.2. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების ამინომჟავებზე; VI.5.3. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების ფენოლკარბონმჟავებზე, ფენოლალდეჰიდებზე; VI.5.4. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების მქროლავ არომატულ კომპონენტებზე; VI.6. წითელყურძნიანი ჯიშების ახლადგამოწნეხილი დურდოს ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებისა და რქაწითელის ტკბილის გამოყენებით ვარდისფერი მისტელის დამზადების ტექნო-ქიმიური ასპექტების გამოკვლევა; თავი VII. ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების ცვლილება ვარდისფერი ღვინოებისა და მისტელის შენახვის პროცესში; თავი VIII. კვლევის ძირითადი შედეგების მათემატიკური დამუშავება; თავი IX. ეკონომიური ეფექტის ანგარიში; დასკვნები; ლიტერატურა; დანართი.
Date of Issue:2006
Source:ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოკვლევა ვარდისფერი და ცქრიალა ღვინოების დამზადების პროცესში მათი ტექნოლოგიების სრულყოფის მიზნით/ ნ. ებელაშვილი : დის...ტექნ. მეცნ. დოქტ. 05.18.18 / საქ. სოფლ. მეურნ. მეცნ. აკად. მებაღ., მევენახ. და მეღვინ. ინ-ტი - თბ., 2006 – 277 გვ. : სურ., ცხრ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 271-300; UDC: 663.2 + 663.1
Language:Georgian
Extent Format:277 გვ.
Created:2008-05-19
Modified:2008-05-19

 

IDObjectSizeFormat 
1434დისერტაცია (ქარ)  [277 გვ.]6,617KbAdobe PDF
1435დანართი  [44 გვ.]10,478KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili