The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000279 

ღვინომასალების ქიმიურ-ეკოლოგიური კვლევა

Authors:ჯაფარიძე, ალექსანდრე
Subjects:ქიმიური ეკოლოგია;
DDC Subject:Chemical engineering
Table Of Contents:შესავალი; თავი 1. ლიტერატურული მიმოხილვა; 1.1. ფენოლური ნაერთები, მათი ჟანგვა და კონდენსაცია; 1.2. პოლიფენოლების ურთიერთქმედება ცილებთან; 1.3. სპილენძის იონების გავლენა ცილა-ტანინის ურთიერთქმედების პროცესზე; 1.4.ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდები, მათი გარდაქმნის და შეღწევის გზები ყურძენსა და მისი გადამუშავების პროდუქტებში; 1.5 ღვინომასალების დაწმენდისა და სტაბილიზაციის მეთოდები; თავი 2. ექსპერიმენტული ნაწილი. კვლევის ობიექტები და მეთოდები; 2.1. კვლევის ობიექტები; 2.2. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდური პრეპარატები; 2.3. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატების გაარდაქმნის პროდუქტები; 2.4. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდური პრეპარატების გავლენა საფუვრის წმინდა კულტურით (IOC B 2000, Saccharomyces vini, var. Kahur. 42 და Saccaromyces oviformis, var. GIV. 50;) წარმოებულ ალკოჰოლური დუღილის პროცესზე; 2.5. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდური პრეპარატების გარდაქმნა სპონტანური ალკოჰოლური დუღილის პროცესში; 2.6. ღვინის ჟანგვა-აღდგენითი პოტენციალის შეცვლა აერაციის შედე-გად და მისი გავლენა ნიშანდებული ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატების რადიოაქტიური ნახშირბადის განაწილებაზე ლექსა და ღვინოში; 2.7. ღვინომასალების დამუშავება მემბრანულ ფილტრებში ფილტრაციით; 2.8. დამუშავების სხვადსხვა მეთოდების გამოყენება ღვინომასალიდან ფუნგიციდებისა და მათი გარდაქმნის პროდუქტების მოცილების მიზნით; 2.9. ანალიზის საერთო მეთოდები; თავი III. მიღებული შედეგები და მათი განსჯა; 3.1. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდების გარდაქმნები ალოკჰოლური დუღილის პროცესში; 3.1.1. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდების მიკრობიო-ლოგიური ტრანსფორმაციის შესაძლებლობის გამოკვლევა; 3.1.2. პოლიკარბაცინის, პოლიხომის, არცერიდის და მათი გარდაქმნის პროდუქტების კვლევა ღვინომასალებში; 3.2 ღვინის ჟანგვა-აღდგენითი პოტენციალის ცვლილების გავლენა მასში ფუნგიციდური ნარჩენების შემცველობაზე; 3.3. სპილენძის იონების გავლენა ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატების და მათი მეტებოლიტების ურთიერთქმედებაზე ლექწარმომქმნელ კომპონენტებთან; 3.4. ღვინომასალების დამუშავების ტექნოლოგიების გავლენა მასში ფუნგიციდური ნარჩენების შემცველობაზე; დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა.
Date of Issue:2006
Source:ღვინომასალების ქიმიურ-ეკოლოგიური კვლევა /ა.ჯაფარიძე : დის...ქიმ. მეცნ. კანდ. / სამეცნ. ხელმძღვ. ბენედიქტე წერეთელი ; საქ. სახელმწ. სასოფლ.-სამეურნ. უნ-ტი, ბიიორგან. ქიმ. კათედრა - თბ., 2006 – 348 გვ. : ნახ., ცხრ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 104-121; UDC: 663.2 + 663.1
Language:Georgian
Extent Format:129 გვ.
Created:2008-12-10
Modified:2008-12-10

 

IDObjectSizeFormat 
1706დისერტაცია (ქარ)  [129 გვ.]863KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili