The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000462 

საქართველოში გავრცელებულ ზოგიერთ კაკლოვანთა /თხილი/ სამრეწველო ჯიშების შრობის ოპტიმალური რეჟიმის დადგენა

Authors:მიროტაძე, მაია
Subjects:კაკლოვანი კულტურების შრომა; თხილის შრომა; კაკლოვანი კულტურები საქართველოში;
DDC Subject:Agriculture & related technologies
Table Of Contents:ნაშრომის ზოგადი დახასიათება ; კვლევის ობიექტი და მეთოდიკა; თავი I ლიტერატურის მიმოხილვა; 1.1 ქართული თხილის საწარმოო პოტენციალი; 1.2 თხილის გავრცელების ზონები საქართველოში; 1.3 შერჩეული თხილის აბორიგენული ჯიშების სამეურნეო ტექნოლოგიური დახასიათება; 1.4 თხილის კვებითი და ტექნიკური ღირებულება; 1.5 თხილის ქიმიური შემადგენლობა (ზოგადი დახასიათება); 1.5.1 კაკალნაყოფიანი კულტურების ნაყოფის უჯრედის შტრუქტურა; 1.5.2 ცხიმის წარმოშობა და გარდაქმნის პროცესი მცენარის ნაყოფში; 1.5.3 ცხიმი; 1.5.4 ცვილი, სტერინები, საღებავი ნივთიერებები, ფოსფატიდები; 1.5.5 ცილა; 1.5.6 ნახშირწყლები; 1.5.7 ფერმენტები, ვიტამინები, მინერალური ნივთიერებები.; 1.6 შრობის პროცესის ზოგადი საკითხები; 1.7 სოფლის მეურნეობის პროდუქტების შენახვაზე მოქმედი ფაქტორები და შენახვის დროს მიმდინარე პროცესები; თავი II ექსპერიმენტული ნაწილი; 2.1. კვლევის მეთოდები; 2.2 თხილის მოსავლის აღება და პირველადი გადამუშავება; 2.2.1 თხილის კრეფის ვადების გავლენა ხარისხობრივ მაჩვენებლებზე; 2.2.2 თხილის შრობის ტექნოლოგიური რეჟიმები; თავი III თხილის ხარისხობრივი მაჩვენებლები; 3.1 საერთაშორისო სტანდარტის მოთხოვნები თხილის ხარისხისადმი; 3.2 საკონტროლო ნიმუშის აღება; 3.3 თხილის მექანიკური ანალიზის შედეგები; 3.3.1 კალიბრი; 3.3.2 შრობის დანაკარგი, გამოსავლიანობა, ხარისხობრივი მაჩვენებლები; 3.3.3 ქიმიური ანალიზის შედეგები; თავი IV ნედლეულის (თხილი) მიღების და შენახვის წესები; 4.1 თხილის შენახვისას გასათვალისწინებელი ფაქტორები; 4.2 თხილის როგორც შენახვის ობიექტის თავისებურებები და ნაყოფში მიმდინარე პროცესები; 4.3 თხილის შენახვის პირობები; 4.4 თხილის შრობის რეჟიმების გავლენა შენახვის პერიოდში დანაკარგებზე; 4.5 თხილის ქიმიური შემადგენლობის ცვლილება შენახვის პერიოდის განმავლობაში; თავი V თხილის ნაყოფის მავნებლები და დაავადებები; დასკვნები და რეკომენდაციები; Gგამოყენებული ლიტერატურა.
Date of Issue:2011
Source:საქართველოში გავრცელებულ ზოგიერთ კაკლოვანთა /თხილი/ სამრეწველო ჯიშების შრობის ოპტიმალური რეჟიმის დადგენა / მ. მიროტაძე; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: ამირან ჩავლეიშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2011 - 151გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 141-151. UDC:634.5:631.563.2
Language:Georgian
Extent Format:151 გვ.
Created:2012-04-19
Modified:2012-04-20

 

IDObjectSizeFormat 
3102დისერტაცია (ქართ)  [151 გვ.]1,553KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili