The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000463 

მცენარეული სუბსტრატისაგან დამზადებული საკვები არე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის

Authors:ზაზაშვილი, ნიკოლოზ
Subjects:მიკროორგანიზმების კულტივირება; აერობული მიკროორგანიზმები; ანაერობული მიკროორგანიზმები;
DDC Subject:Life sciences, Biology
Table Of Contents:1. შესავალი ; 2. ლიტერატურის მიმოხილვა ; 2.1. თხიერი საკვები არე აერობული და ფაკულტატური ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის ; 2.2. მყარი საკვები არე აერობული და ფაკულტატური ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის ; 2.3. თხიერი საკვები არე ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის ; 2.4. მყარი საკვები არე ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის ; 2.5. მცენარეული სუბსტრატისაგან დამზადებული საკვები ნიადაგები ; 2.6. საკვები ნიადაგები, რომლებიც გამოყენებულია ზოგიერთი დაავადების აღმძვრელის ბიოქიმიური აქტივობის დასადგენად და კულტივირებისათვის; 3. საკუთარი გამოკვლევები ; 3.1. კვლევის მასალა და მეთოდები ; 3.2. მცენარეული კულტურებისაგან დამზადებული ნიადაგის ქიმიური შედგენილობა ; 3.3. საცდელ მშრალ საკვებ ნიადაგზე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირება ; 4. ახალი საკვები არე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის ; 4.1. ახალი საკვები არე აერობული და ფაკულტატური ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის ; 4.2. ახალი საკვები არე ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის ; 5. კლოსტრიდიების შეწყვილების ცდები ეშერიხიებთან და სტაფილოკოკებთან ; 5.1. კლოსტრიდიებისა და ეშერიხიების შეწყვილების ცდები ახალ საკვებ ნიადაგზე ; 5.2. კლოსტრიდიებისა და სტაფილოკოკების შეწყვილების ცდები ახალ საკვებ ნიადაგზე ; 5.3. ახალ საკვებ ნიადაგზე E.coli-ს კლოსტრიდიალური რეკომბინანტებისაგან დამზადებული ვაქცინის იმუნოგენური თვისებების შესწავლა ; 6. ზოგიერთი ბიოლოგიური, ქიმიური და ფიზიკური ფაქტორების გავლენა Cl.perfringens-ის თვისებებზე ; ა) იმუნური შრატის გავლენა ; ბ) სტრეპტომიცინის გავლენა Cl.perfringens-ის თვისებებზე ; გ) დაბალი ტემპერატურის გავლენა Cl.perfringens-ის თვისებებზე ; 7. მიღებული შედეგების განხილვა; 8. დასკვნები ; 9. პრაქტიკული წინადადებები ; 10. გამოყენებული ლიტერატურის სია .
Date of Issue:2010
Source:მცენარეული სუბსტრატისაგან დამზადებული საკვები არე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის / ნ. ზაზაშვილი; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: ამირან ჩავლეიშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2010 - 130 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 121-130. UDC: 579.083.12+579.017.723+579.84
Language:Georgian
Extent Format:130 გვ.
Created:2012-04-19
Modified:2012-04-24

 

IDObjectSizeFormat 
3103დისერტაცია (ქართ)  [130 გვ.]609KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili