The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000465 

ორგანული სელენის გავლენა ბროილერის ხორცის ხარისხზე და მისი თერმული დამუშავების (გაყინვა-გალღობა) ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა

Authors:მელიქია, ეკატერინა
Subjects:ქათმის ხორცის დამუშავების ტექნოლოგია;
DDC Subject:Agriculture & related technologies
Table Of Contents:შესავავალი; თავი 1. ლიტერატურის ანალიზური მიმოხილვა; 1.1 სელენის მნიშვნელობა ცოცხალი ორგანზიმისათვის; 1.2 სელენის გავრცელება ბუნებაში და კვების პროდუქტების სელენით გამდიდრების მეთოდები; 1.3 სასოფლო-სამეურნეო ცხოველის ხორცის ბიოქიმიური თავისებურებანი; 1.4 ხორცის დაბალ ტემპერატურაზე შენახვის აუცილეობლობა; თავი 2. სელენით გასამდიდრებელი ობიექტის შერჩევა და მისი გამდიდრების მეთოდიკის დამუშავება; 2.1 სელენით გასამდიდრებელი ობიექტის შერჩევა; 2.2 ფრინველის ხორცის სელენით ფორთიფიცირების მეთოდიკა ; თავი 3. ორგანული სელენით გამდიდრებული ფრინველის ზრდა-განვითარების კანონზომიერების კვლევა; 3.1 სელენის გავლენის დადგენა საკლავ Pროდუქტიულობაზე; თავი 4. სელენშემცველი ფრინველის ტანხორცის გაყინვის მექანიზმის ანალიზი და საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე მისი შენახვის კანონზომიერებები; 4.1 ხორცის გაყინვის მექანიზმი; 4.2 საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის შენახვის კანონზომიერებები; 4.3 სელენშემცველი ხორცის კვებითი ღირებულების შესწავლა; 4.4 ახალადდაკლული და დაბალ ტემპერატურებზე 2, 4, 6 თვის განმავლობაში შენახული სელენშემცველ ფრინველის ხორცში pH-ის ცვალებადობის შესწავლის დინამიკა; თავი 5. სელენშემცველი გაყინული ფრინველის ტანხორცის გალღობის (დეფორსტაციის) თავისებურებანი; თავი 5.1 საწარმოო პირობებში სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის გალღობის კანონზომირებები ; თავი 5.2 გალღობილი ფრინველის ტანხორცის მაჩვენებლების შესწავლა და მათი ანალიზი; დასკვნა; სადისერტაციო ნაშრომის ირგვლივ; გამოქვეყნებული შრომათა სია; გამოყენებული ლიტერატურა.
Date of Issue:2011
Source:ორგანული სელენის გავლენა ბროილერის ხორცის ხარისხზე და მისი თერმული დამუშავების (გაყინვა-გალღობა) ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა / ე. მელიქია; ხელმძღვ.:ლევან თორთლაძე; თამაზ ჭუჭულაშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2011 - 152 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 148-152. UDC: 637.54
Language:Georgian
Extent Format:152 გვ.
Created:2012-04-20
Modified:2013-12-12

 

IDObjectSizeFormat 
3109დისერტაცია (ქართ)  [152 გვ.]1,422KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili