The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
Digital Library  
dLibrary - Digital Library  [ ENG | GEO ]
Collections : დისერტაციები
Search:

Search Page »

 


Browse
» Home
» Collections
» Subjects

 

 

 

 

 

 

 

 

UID: dlib-0002-000471 

ყურძნის წიპწის ბიოფლავონოიდების გამოყენება საკონდიტრო მრეწველობაში

Authors:კაკაშვილი, თამარ
Subjects:საკონდიტრო მრეწველობა; ყურძნის წიპწის გამოყენება;
DDC Subject:Home economics & family living
Table Of Contents:შესავალი; თავი 1. ლიტერატურული მიმოხილვა; 1.1 საკონდიტრო ნაწარმის კვებითი ღირებულება; 1.2 საკვებ-სამკურნალო ნედლეულის დახასიათება; 1.3 საკონდიტრი ნაწარმის საკვები დანამატები; 1.4 ბიოლოგიურად აქტიური საკვები დანამატები; 1.5 ყურძნის ფენოლური ნაერთები; თავი 2. ექსპერიმენტული ნაწილი და მიღებული შედეგების განსჯა; 2.1. კვლევის ობიექტები და მეთოდები; 2.2. კვლევის მეთოდები; 2.2.1. “რქაწითელის” ჯიშის ყურძნის წიპწიდან ბიოფლავონო- იდების გამოყოფა; 2.2.2. ყურძნის წიპწიდან ბიოფლავონოიდების მიღება ქაღალდის ორმხრივი ქრომატოგრაფიით; 2.2.3. ბიოფლავონოიდების თვისობრივი შედგენილობის და რაოდენობრივი შემცველობის განსაზღვრა; 2.2.4. “რქაწითელის” ყურძნის წიპწის ბიოფლავონოიდების ანტიოქსიდანტური აქტიურობის განსაზღვრა და ანტირადიკალური ეფექტურობის დადგენა; 2.2.5. საკონდიტრო ნაწარმში საკვები დანამატის სახით ბიოფლავონოიდური პრეპარატის გამოყენება; 2.2.6. წნევისა და ტემპერატურის ოპტიმალური პირობების დადგენა საკონდიტრო ნაწარმის ცხობის პროცესისათვის; 2.2.7. ბიოფლავონოიდებით გამდიდრებული ფქვილოვანი საკონდიტრო ნაწარმის ხარისხობრივი მაჩვენებლების განსაზღვრა; 2.2.8. ფქვილოვან საკონდიტრო ნაწარმში ტენის მასური წილის განსაზღვრა; 2.2.9. ფქვილოვან საკონდიტრო ნაწარმში 10%-იან მარილმჟავაში უხსნადი ნაცრის მასური წილის განსაზღვრა; 2.2.10. ტუტიანობის განსაზღვრა ფქვილოვან საკონდიტრო ნაწარმში; 2.2.11. ფქვილოვან საკონდიტრო ნაწარმში საერთო შაქრის (საქაროზას მიხედვით) განსაზღვრა; 2.2.12. ფქვილოვან საკონდიტრო ნაწარმში გოგირდმჟავის მასური წილის განსაზღვრა; 2.2.13. ფქვილოვან საკონდიტრო ნაწარმში ცხიმის მასური წილის განსაზღვრა; 2.2.14. საკონდიტრო ნაწარმში ტოქსიკური და დამატებითი ელემენტების განსაზღვრა; 2.2.15. საკონდიტრო ნაწარმში მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლების განსაზღვრა; 2.3. რეზიუმე; დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა; დანართი; ტექნოლოგიური ინსტრუქცია .
Date of Issue:2010
Source:ყურძნის წიპწის ბიოფლავონოიდების გამოყენება საკონდიტრო მრეწველობაში / თ. კაკაშვილი; ხელმძღვ.: ბენედიქტე წერეთელი; თამაზ ჭუჭულაშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2010 - 170 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 164–170. UDC: 664.143/149+663.05+664.8
Language:Georgian
Extent Format:170 გვ.
Created:2012-04-23
Modified:2013-12-12

 

IDObjectSizeFormat 
3118დისერტაცია (ქართ)  [170 გვ.]1,271KbAdobe PDF

 

CopyRight © 2006
Created by David A. Mchedlishvili