The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
NPLG Online Catalogs  | Help | Feedback |
 
English   Georgian 
Search Thematic Catalogue Search history  Change Database 
Thematic Catalogue   New Search Browse
Database:DIS - National Dissertations and Abstracts Display Format 
Records:66,523

By Universal Decimal Classification (UDC)

Basic Subjects
Applied sciences.Medicine.Technology.  --  6*
Chemical technology. Chemical and related industries.  --  66*
Industrial microbiology. Industrial mycology. Zymurgy,fermentation industry. Beverage industry. Stimulant industry.  --  663*
Microbiological industries. Science and technique ofapplied microbiology. Applied mycology.  --  663.1*
Wine. Winemaking. Oenology.  --  663.2*
Cider. Perry. Other fruit wines, sap wines.  --  663.3*
Beers. Brewing. Malting.  --  663.4*
Potable alcohol. Spirituous liquors (ardent spirits).Alcohol distillation, refining.  --  663.5*
Water for beverages and other industrial uses. Mineralwaters. Medicinal waters. Edible ice.  --  663.6*
Main ingredients for the blending of drinks. Fruit andvegetable juices. Syrups. Liqueurs. Soft drinks.  --  663.8*
Chocolate.Cocoa.Cofee. Tea.Tobacco.  --  663.9*
Records Found 18 records.  Other records you can see in sub-subjects.
  1. გერაძე, პაატა

    კვების საწარმოთა მოწყობილობებში ტალღური გადაცემის მოქნილი თვალის გაანგარიშების მეთოდების განვითარება : ავტორეფ... ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.02.13. - თბ., 1997. - 30ფ.. - ზესათ.: ქუთ. ტექნ. უნ-ტი. - [20თ.][MFN: 895]

    UDC: 663/664.0025

    FA 2.835 - Depositary Georgian Publications
    Kა 227.923/3 - General Stock

     

    * Double: კვების საწარმოთა მოწყობილობებში ტალღური გადაცემის მოქნილი თვალის გაანგარიშების მეთოდების განვითარება

     

  1. ნუცუბიძე, რუსუდან

    ყურძნის მაგარი ნაწილების ლიგნინის გარდაქმნის გამოკვლევა ალკოჰოლური დუღილის პროცესში და წარმოქმნილი პროდუქტების გავლენის დადგენა კახური ტიპის ღვინის ხარისხზე : ავტორეფ...ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.18.07. - თბ., 1999 (თსუ). - 34გვ.. - ზესათ.: საქ. სახელმწ. აგრარ. უნ-ტი. - რეზ. რუს. ენ.. - [20თ.], 60ც.[MFN: 2827]

    UDC: 663 + 663/64

    Kა 229.210/3 - General Stock
    FA 4.056 - Depositary Georgian Publications

     

    * Double: ყურძნის მაგარი ნაწილების ლიგნინის გარდაქმნის გამოკვლევა ალკოჰოლური დუღილის პროცესში და წარმოქმნილი პროდუქტების გავლენის დადგენა კახური ტიპის ღვინის ხარისხზე

     

  1. კაკაშვილი, თამარ

    ყურძნის წიპწის ბიოფლავონოიდების გამოყენება საკონდიტრო მრეწველობაში : დის... ტექნოლ. დოქტ. / თამარ კაკაშვილი ; სამეცნ. ხელმძღვ.: წერეთელი ბ., ჭუჭულაშვილი თ. ; საქ. სახელმწ. აგრარ. უნ-ტი. - თბ., 2010. - 165 გვ. : ცხრ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 114-135[MFN: 3013]

    UDC: 664.143/149 + 663.05 + 577.127.4 + 664.8

    Full Text

    Subjects:
    - საკონდიტრო მრეწველობა; კვებითი დანამატები; ბიოფლავონოიდები;

    D 15.895 - Depositary Georgian Publications

     

    * Double: ყურძნის წიპწის ბიოფლავონოიდების გამოყენება საკონდიტრო მრეწველობაში

     

  1. ქიტიაშვილი, ელენე

    ალკალოიდების შესწავლა თაფლსა და მისგან მიღებულ სასმელებში და მისი გავლენა პროდუქციის ხარისხზე : ავტორეფ... ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.18.07. - თბ. : ტექნ. უნ-ტი, 2001. - 42გვ.. - ზესათ.: საქ. სოფლ. მეურნ. მეცნ. აკად., მებაღეობის, მევენახეობისა და მეღვინეობის სამეცნ.-კვლევ. ინ-ტი. - ტექსტი ქართ. და რუს. ენ.. - 100ც.[MFN: 3563]

    UDC: 663 + 638.16

    FA 380 - Depositary Georgian Publications
    PS 243/2001 - Depositary Georgian Publications

     

    * Double: ალკალოიდების შესწავლა თაფლსა და მისგან მიღებულ სასმელებში და მისი გავლენა პროდუქციის ხარისხზე

     

  1. Блуашвили, Т.Г. (Теймураз Георгиевич)

    Исследование процесса сбивания конфетных масс : Автореферат дис. на соиск. учен. степ. канд. техн. наук : 05.18.12 / Т.Г. Блуашвили ; Моск. технол. ин-т пищев. пром-ти. - Москва, 1981. - 25с.[MFN: 14086]

    UDC: 663/664.05

    Московский технологический институт пищевой промышленности

    Not in National Library of Georgia

     

    * Double: Исследование процесса сбивания конфетных масс

     

  1. Джинчвеладзе, Отар Шотаевич

    Исследование технологического процесса высева семян чая на профилированных грядках "Квали" низменности : Автореф... канд. техн. наук / Груз. с.-х. ин-т. - Тбилиси, 1974. - 35с. : ил.[MFN: 14458]

    UDC: 663/95

    Грузинский сельскохозяйственный институт

    P 124/1974 - Depositary Georgian Publications

     

    * Double: Исследование технологического процесса высева семян чая на профилированных грядках "Квали" низменности

     

  1. Вашакидзе, М.Р. (Мери Ражденовна)

    Дикорастущие ягоды (ежевика, черника) Грузии и их промышленное использование : Автореферат дис. на соиск. учен. степ. канд. техн. наук : 05.18.13 / М.Р. Вашакидзе ; ГСХИ. - Тбилиси, 1978. - 23с. : ил.[MFN: 14586]

    UDC: 663/664

    Грузинский сельскохозяйственный институт

    Not in National Library of Georgia

     

    * Double: Дикорастущие ягоды (ежевика, черника) Грузии и их промышленное использование

     

  1. აბზიანიძე, ქეთევან

    ორგანული ქაფწარმომქმნელები მცენარეულ საფუძველზე : დის...ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.17.05 / სამეცნ. ხელმძღ.: გივი ცინცაძე, ლაურა ბერეჟიანი ; სტუ. - თბ., 1999. - 137გვ. ; 25სმсм.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 128-137. - [5ლ.][MFN: 21659]

    UDC: 66.046.74 + 663.03

    Subjects:
    - ნატიფი ორგანული სინთეზის პროდუქტების ტექნოლოგია;

    D 1.893 - Depositary Georgian Publications

     

    * Double: ორგანული ქაფწარმომქმნელები მცენარეულ საფუძველზე

     

  1. Палавандишвили, Шакро Дурсунович

    Географические аспекты рационального использования почв Аджарии в связи с развитием субтропических культур : Дисс... докт. геогр. наук 06.01.02 / Мин. Нар. Обр. Респ. Грузия, Батумский Гос. Ун-т им. Ш. Руставели. - Батуми, 1992. - 295с. : табл., фото ; 29смсм.. - Библиогр.: с. 237-295. - Прилож.: с. 215-237 и в конце дисс.. - [Б. ц.][MFN: 25639]

    UDC: 663/635(213)(с922) + 631.4:55(479.22)

    Subjects:
    - Почвоведение;

    D 2.126 - Depositary Georgian Publications

     

    * Double: Географические аспекты рационального использования почв Аджарии в связи с развитием субтропических культур

     

  1. Каишаури, Гулнази Николаевна

    Химико-технологическое исследование некоторых сортов тыквы, распространённых в Грузии и их использование в промышленности : Дисс... канд. техн. наук 06.04.05; 06.04.07 / Науч. руков.: К. П. Кизирия ; Груз. Аграрн. Ун-т. - Тб., 1995. - 241с. : фото ; 29смсм.. - Библиогр.: с. 135-162. - [Б. ц.][MFN: 25840]

    UDC: 663

    Subjects:
    - Технология вин, алкогольных, безалкогольных напитков и минеральных вод; Хранение, переработка и консервирование плодов, овощей и технических культур;

    D 2.308 - Depositary Georgian Publications

     

    * Double: Химико-технологическое исследование некоторых сортов тыквы, распространённых в Грузии и их использование в промышленности

     

 


Pages:  | 1 | 2 |  Next »