The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:AMAT - ჟურნალების მატიანე (1832-1925, 1939-2006) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:438,900

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
მეოჯახეობა. კომუნალური მეურნეობა. საყოფაცხოვრებო მომსახურება.  --  64*
კომუნალური და საყოფაცხოვრებო მეურნეობის სახეები.  --  640*
კვების პროდუქტები. საკვების მომზადება. კვება. კერძები. სუფრის გაწყობა.  --  641/642*
საცხოვრებლები (ბინები). ბინების გაწყობა, მორთულობა და საგნები.  --  643/645*
პირადი მოხმარების საგნები. ტანისამოსი.  --  646/649*
ჩანაწერები მოიძებნა 202 ჩანაწერი.  დანარჩენი ჩანაწერები იხილეთ ქვეკატეგორიებში.
  1. სხვა და სხვა მწნილები // სახალხო კალენდარი. - 1909. - გვ.133-160. - სამზარეულო განყოფილება.[MFN: 434123]

    UDC:  641.5(479.22)

    შინაარსი:  პამიდორის მწნილი ფარშისათვის; ყვავილა კომბოსტო (цветная капуста) დამარილებული; ყვავილა კომბოსტო (цветная капуста) მწნილად; კომბოსტოს მწნილი; კიტრები დამარილებული; ძალიან წვრილი კიტრის მწნილი; ახალი კიტრის შენახვა შემოდგომისთვის; კორპიშონი; ძალიან გამძლე დამარილებული კიტრი; ნეჟინის კიტრები; წვრილი კიტრები ძმარში ჩალაგებული; პიკული; პიკული კიდევ სხვანაირად; ლობიოს მწნილი; კიტრის მწნილი საახლოდ; ღიჭის მწნილი; რძიანი სოკოს მწნილი; კიტრის მწნილი (ზამთარში შესანახი); ყურძნის მწნილი; ბადრიჯნის მწნილი; ნელდი ლობიოს მწნილი; კომბოსტოს მწნილი; წიწაკის მწნილი; ტარხუნის მწნილი; ნედლი სიმინდის მწნილი; ნიახურის მწნილი; ჯონჯოლის შენახვა; პამიდორის მშრალი ბულიონი

    თემატიკა:  კულინარია.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული სამზარეულო.

     

  1. სამზარეულო : საჭმელების მომზადება // სახალხო კალენდარი. - თბილისი, 1911. - გვ.226-243[MFN: 434328]

    UDC:  641.5(479.22)

    შინაარსი:  ბოზბაში ცხვრისა ანუ ბატკნისა; ქათამი, ინდოური, ბატი თავის წვენით; ქათმის ანუ ინდოურის ხარჩო; ქათამი გურულად წვნიანი; ხარშო; წმიდა ბულიონი; ბულიონი ავადმყოფებისათვის; იტალიური სუფი მაკარონით; მწვანე შჩი ჭინჭრისა; მჟაუნის შჩი; მალოროსიული ბორშჩი; ქათმის სუფი; სუფი პიურე მწვანე ლობიოსი

    თემატიკა:  კულინარია.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული სამზარეულო.

     

 


გვერდები:  «« პირველი  « წინა  | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |