The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:BIBL - ქართველოლოგიური წიგნებისა და კრებულების ანალიტიკური ბიბლიოგრაფია გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:70,157

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
მეოჯახეობა. კომუნალური მეურნეობა. საყოფაცხოვრებო მომსახურება.  --  64*
კომუნალური და საყოფაცხოვრებო მეურნეობის სახეები.  --  640*
კვების პროდუქტები. საკვების მომზადება. კვება. კერძები. სუფრის გაწყობა.  --  641/642*
საცხოვრებლები (ბინები). ბინების გაწყობა, მორთულობა და საგნები.  --  643/645*
პირადი მოხმარების საგნები. ტანისამოსი.  --  646/649*
ჩანაწერები მოიძებნა 19 ჩანაწერი.  დანარჩენი ჩანაწერები იხილეთ ქვეკატეგორიებში.
  1. გოცირიძე, გიორგი

    ხალხური კვების სისტემა // საქართველოს ეთნოგრაფია/ეთნოლოგია / ივანე ჯავახიშვილის ისტორიისა და ეთნოლოგ. ინ-ტი. - თბ., 2010. - გვ.541-561.[MFN: 2725]

    UDC:  39(479.22) + 641(479.22)

    შინაარსი:  ტყისა და ველის მცენარეული საკვები; მხალი; მწვანილი და სანელებლები; ძირხვენეულები, ხმილი და ბაღჩეული კულტურები; ხილკენკროვანები, მეხილეობის (მებაღეობის) პროდუქტები; ძირითადი საკვები. პური და ფაფისებრი საკვები; პურის ფორმები და მათი სახელწოდებანი; ქადა-ნამცხვრები, სართვიანები, რიტუალური პურები და კვერები; პურისადმი დამოკიდებულება და მისი შენახვის ხალხური წესები; პარკოსნები; ცხოველური საკვები; ა)რძე და რძის ნაწარმი, ბ)სულგუნი; ხორციანი კერძები; კვების რეჟიმი; საუზმე; სადილი; სამხარი; სამხრის კუდი

    ანოტაცია:  ტრადიციული კვების კულტურა საქართველოში

    მოხსენიებული პირები:  ჯავახიშვილი ივანე (ისტორიკოსი); ჩიტაია გიორგი (ისტორიკოსი); გოცირიძე გიორგი (ისტორიკოსი); კეცხოველი ნიკო (ბოტანიკოსი); პავლიაშვილი; ჯიქია; ბრეგაძე; ბარდაველიძე ვერა (ისტორიკოსი); თაბაგარი; ბედუკაძე.

    გეოგ.დასახელება:  საქართველო; გურია; რაჭა; იმერეთი; აჭარა; ხულო; წალკა; ახალციხე; ახალქალაქი; თიანეთი; წყალტუბო; ქუთაისი.

    თემატიკა:  ეთნოგრაფია.

    საკვანძო სიტყვები:  საქართველოს ეთნოგრაფია; კვების კულტურა.

     

  1. ბერიძე, მერაბ

    ზოგიერთი სამეურნეო ტერმინის წარმოებისათვის მესხურ დიალექტში // სოფლები და ნასოფლარები მოგვითხრობენ / მ. ბერიძე. - თბ., 2011. - გვ.86-89.[MFN: 18167]

    UDC:  811.353.1'373.46 + 811.353.1'373.21+910.14(479.22) + 641.568(479.22)

    ანოტაცია:  არაბულიდან შემოსული საჭმლის სახელი - პასუთა და ტოპონიმები - არეში და რაბათი; მესხური ქართული საჭმელები ქართული ტერმინოლოგიით: ჩეჩილი, ტენილი, ხაზული გახრესილი შინდი, მათი დამზადების წესები

    გეოგ.დასახელება:  სამცხე-ჯავახეთი.

    თემატიკა:  ტერმინოლოგია; ტოპონიმები; ქართული სამზარეულო.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული ენის ტერმინები; მესხური; ქართული ტოპონიმები; ქართული კერძები.

     

  1. ღლონტი, ილია

    მეცხოველეობის ლექსიკა ტაო-კლარჯეთში // სტუდენტური ექსპედიცია ტაო-კლარჯეთი 2011 : მოხსენებათა კრებული. - თბ., 2011. - გვ.22-30.[MFN: 18417]

    UDC:  811.353.1'373 + 811.353.1'282 + 636(479.222.51) + 799.2(479.222.51) + 641.568(479.22.51)

    ავსაჯანიშვილი, უჩა

    შინაარსი:  მეცხოველეების ცხოვრება ტაო-კლარჯეთის სოფლებში; ნადირობა ტაო-კლარჯეთის სოფლებში; კერძების ნაირსახეობა ტაო-კლარჯეთის სოფლებში

    ანოტაცია:  2011 წელს სტუდენტური ექსპედიციის მიერ ტაო-კლარჯეთის სოფლებში მოპოვებული მასალის საფუძველზე გამოკვლეული შინაური ცხოველის აღმნიშვნელი სიტყვებისა და მათი მნიშვნელობის შედარება შესატყვის ქართულ სიტყვებთან

    გეოგ.დასახელება:  საქართველო; თურქეთი; ტაო-კლარჯეთი.

    თემატიკა:  ლექსიკა; დიალექტოლოგია; მეცხოველეობა; ნადირობა; კერძები.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული ენის ლექსიკა; ქართული დიალექტოლოგია.

     

  1. ნადარეიშვილი, ნანა

    საბინაო კომუნალური მეურნეობა // საქართველოს გეორაფია : ნაწ. 2: სოციალურ-ეკონომიკური გეოგრაფია / საქ. მეცნ. აკად., გეოგრაფიის ინ-ტი. - თბ., 2003. - გვ.161-164.[MFN: 19267]

    UDC:  64(479.22)

    თემატიკა:  კომუნალური მეურნეობა.

    საკვანძო სიტყვები:  საბინაო მეურნეობა.

     

  1. ხუხუნაიშვილი, ლია

    საყოფაცხოვრებო მომსახურება საქართველოში // საქართველოს გეოგრაფია : ნაწ. 2: სოციალურ-ეკონომიკური გეოგრაფია / საქ. მეცნ. აკად., გეოგრაფიის ინ-ტი. - თბ., 2003. - გვ.164-166.[MFN: 19268]

    UDC:  64(479.22)

    გეოგ.დასახელება:  საქართველო.

    თემატიკა:  კომუნალური მეურნეობა.

    საკვანძო სიტყვები:  საყოფაცხოვრებო მომსახურება.

     

  1. ჯაოშვილი, ვახტანგ

    სოციალური ინფრასტრუქტურის დარგების გეორგაფია // საქართველოს სოციალურ-ეკონომიკური გეოგრაფია / ვ. ჯაოშვილი. - თბ., 1996. - გვ.213.[MFN: 19270]

    UDC:  64(479.22)

    ანოტაცია:  კომუნალური და საყოფაცხოვრებო მომსახურება

    თემატიკა:  კომუნალური მეურნეობა.

     

  1. თოფჩიშვილი, როლანდ

    ქართული საჭმელები // საქართველოს ეთნოგრაფია/ეთნოლოგია / რ. თოფჩიშვილი. - თბ., 2006. - გვ.91-92[MFN: 24440]

    UDC:  39(479.22) + 641(479.22)

    გეოგ.დასახელება:  საქართველო.

    თემატიკა:  ეთნოგრაფია; კვების პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  საქართველოს ეთნოგრაფია; ქართული საჭმელები.

     

  1. ჩიტაია, გიორგი

    კვება და საკვები // შრომები : ტ. 4 : საუნივერსიტეტო ლექციების კურსი ეთნოგრაფიაში : "სვეტები" / გ. ჩიტაია. - თბ., 2001. - გვ.151-156[MFN: 24443]

    UDC:  39(479.22) + 641(479.22)

    ანოტაცია:  ეთნოგრაფიული მონაცემები კვებისა და საკვების შესახებ საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში

    გეოგ.დასახელება:  საქართველო.

    თემატიკა:  ეთნოგრაფია; კვების პრობუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  საქართველოს ეთნოგრაფია; ქართული სამზარეული; კვება.

     

  1. ნოღაიდელი, ნანული

    ხალხური კულინარიული ტრადიცია და ლექსიკა : (აჭარული მასალა) / ნანული ნოღაიდელი // აჭარული დიალექტის დარგობრივი ლექსიკა : კრ. 6 / საქ. სსრ მეცნ. აკად.; ბათუმის სამეცნ.-კვლევ. ინ-ტი. - თბ., 1987. - გვ. 45-46. - რეზ. რუს. ენაზე[MFN: 26933]

    UDC:  39(479.223) + 641.5(479.223) + 811.353.1'282

    გეოგ.დასახელება:  აჭარა.

    თემატიკა:  ეთნოგრაფია; კულინარია; ენათმეცნიერება.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული ენის დიალექტები; აჭარული დიალექტი.

     

  1. თოფჩიშვილი, როლანდ

    ქართული საჭმელები / როლანდ თოფჩიშვილი // საქართველოს ეთნოლოგია : სახელმძღვ. უნ-ტის ჰუმანიტ. სპეც. სტუდ. / როლანდ თოფჩიშვილი. - თბილისი, 2008. - ISBN 978-9941-13-041-0. - გვ. 233-235[MFN: 33853]

    UDC:  641(479.22)

    გეოგ.დასახელება:  საქართველო.

    თემატიკა:  კულინარია.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული სამზარეულო.

     

 


გვერდები:  | 1 | 2 |  შემდეგი »