The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:JMAT - ჟურნალების მატიანე (2007-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:163,983

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
მიკრობიოლოგიური წარმოება. დუღილის წარმოება. სასმელების (ალკოჰოლური, უალკოჰოლო და ნახევრადალკოჰოლური) წარმოება. საგემოვნო პროდუქტების წარმოება.  --  663*
სპირტისა და არყის წარმოება.  --  663.5*
ჩანაწერები მოიძებნა 44 ჩანაწერი.
  1. დიდავა, თიკო

    ვისკის სახლი ორმაგი დოზით : [ინტერვიუ კომპანია "Gd Alco"-ს პიარ-მენეჯერ თიკო დიდავასთან] / თიკო დიდავა ; ესაუბრა თამარ ჩიხლაძე // სითი. - თბილისი, 2011. - აპრილი. - N10. - გვ.76-77[MFN: 87085]

    UDC:  663.5(479.22)

    ჩიხლაძე, თამარ (კორესპ.); 

    ფოტოები:  თიკო დიდავა

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  ბრენდი.

     

  1. ნანეიშვილი, მარიამ

    პრეზენტაცია ზაგრებში / მარიამ ნანეიშვილი // სითი. - თბილისი, 2011. - ივლისი-აგვისტო. - N13. - გვ.144[MFN: 89756]

    UDC:  659.153 + 663.5(479.22)

    ფოტოები:  მაკა მეტრეველი; სოფო ხერხეულიძე; დავით ბაქრაძე; არჩილ გეგენავა; ზუკა ბუბუტეიშვილი; ლადო კირვალიძე; გიორგი ქარჩავა; ზვიად ჭუმბურიძე; ლუკა ბებიჩი; გიორგი შარვაშიძე; მარია შტენსელი; სოფო ცხვედიანი; ბახვა ბრეგვაძე

    ანოტაცია:  ხორვატიაში გამართული კომპანია "სარაჯიშვილისა" და ღვინო "ხარებას" ერთობლივი პრეზენტაცია

    თემატიკა:  პრეზენტაციები; ალკოჰოლიური სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული ღვინო; ქართული კონიაკი.

     

  1. ალავიძე, თაკო

    ერისათვის მგელი ბრუნდება / თაკო ალავიძე // სითი. - თბილისი, 2011. - სექტემბერი. - N14. - გვ.100-101[MFN: 91511]

    UDC:  663.5(479.22)

    ანოტაცია:  ერისთავების საგვარეულო რეცეპტით დამზადებული ქართული არაყის შექმნის ისტორია

    მოხსენიებული პირები:  ერისთავი კონსტანტინე (ქართველი თავადი); ერისთავი ალექსანდრე; ერისთავი ნიკოლოზი.

    თემატიკა:  არყის წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ხორბლის სპირტი; დამზადების ტექნოლოგია; საავტორო უფლება.

     

  1. მესხიშვილი, გიგო

    ჭაჭა - ზაოტიდან ბოთლამდე / გიგო მესხიშვილი // ტაბულა. - თბილისი, 2011. - ISSN 1987-8931. - 17-23 ოქტომბერი. - N74. - გვ.70. - გურმანი[MFN: 93311]

    UDC:  663.5(479.22) + 39(=353.1)

    ანოტაცია:  არყის გამოხდის ტრადიცია საქართველოში

    თემატიკა:  ეთნოგრაფია; სპირტისა და არყის წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  კლასიკური არაყი; ქართული კომპანიები.

     

  1. კალანდაძე, ბონდო

    როგორ აღმოჩნდა ერისთავების საგვარეულო იტალიაში და როგორ გახდა ის პოპულარულლი მთელ მსოფლიოში : ინტერვიუ / ბონდო კალანდაძე ; ესაუბრა ეკა სალაღაია // თბილისელები. - თბილისი, 2011. - ISSN 1987-569X. - 18 - 24 ივლისი. - N29(551). - გვ.21. - უცნობი დეტალები[MFN: 93470]

    UDC:  663.5

    სალაღაია, ეკა (კორესპ.); 

    ფოტოები:  ბონდო კალანდაძე

    ანოტაცია:  მოკლე ისტორია ცნობილი იტალიური არყის Eristoff-ის შესახებ

    პერსონალია:  კალანდაძე ბონდო (ალკოჰოლური სასმელების სპეციალისტი).

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელები.

     

  1. ხარბედია, მალხაზ

    აბსენტი მწვანე ფერია : წიგნიდან "შვიდნახადი" / მალხაზ ხარბედია // ბიზნესი : ადამიანები, მეთოდები, სტრატეგიები. - თბილისი, 2008. - ISSN 1512-4487. - ოქტომბერი. - N9(18). - გვ.100-108. - გაგრძელება შემდეგ ნომერში[MFN: 94739]

    UDC:  663.5

    ანოტაცია:  აბსენტის შექმნის ისტორია

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელები.

     

  1. ხარბედია, მალხაზ

    შოტლანდიური ვისკის ძალიან მოკლე შესავალი / მალხაზ ხარბედია // ტაბულა. - თბილისი, 2011. - ISSN 1987-8931. - 21-27 ნოემბერი. - N79. - გვ.70. - გურმანი[MFN: 99410]

    UDC:  663.5

    თემატიკა:  სპირტიანი სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  დაძველება; კუპაჟი; ბლენდი.

     

  1. მესხიშვილი, გიგო

    რომის კატეგორიები / გიგო მესხიშვილი // ტაბულა. - თბილისი, 2012. - ISSN 1987-8931. - 30 იანვარი-5 თებერვალი. - N85. - გვ.70[MFN: 102571]

    UDC:  663.543.1

    თემატიკა:  სპირტიანი სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  კლასიფიცირება.

     

  1. მესხიშვილი, გიგო

    რა მივაყოლოთ არაყს / გიგო მესხიშვილი // ტაბულა. - თბილისი, 2012. - ISSN 1987-8931. - 14-20 მაისი. - N100. - გვ.74. - გურმანი[MFN: 112397]

    UDC:  663.5

    თემატიკა:  სპირტისა და არყის წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  დაგემოვნება; ცხელი კერძები.

     

  1. რა, სად, როდის, რამდენი, როგორ, რატომ უნდა დალიოთ! // არსენალი : სამხედრო-ანალიტიკური ჟურნალი. - თბილისი, 2005. - მარტი. - N3(8). - გვ.41-44[MFN: 114678]

    UDC:  663.5

    ანოტაცია:  ცოცხალ ორგანიზმზე ალკოჰოლის ზემოქმედება

    მოხსენიებული პირები:  აუტერბრიჯი დევიდ (ექიმი).

    თემატიკა:  სპირტიანი სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  შოტლანდიური ვისკი; ნიგერიული ლიქიორი; გერმანული ლუდი.

     

 


გვერდები:  « წინა  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |  შემდეგი »