The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:JMAT - ჟურნალების მატიანე (2007-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:185,769

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
მიკრობიოლოგიური წარმოება. დუღილის წარმოება. სასმელების (ალკოჰოლური, უალკოჰოლო და ნახევრადალკოჰოლური) წარმოება. საგემოვნო პროდუქტების წარმოება.  --  663*
სპირტისა და არყის წარმოება.  --  663.5*
ჩანაწერები მოიძებნა 55 ჩანაწერი.
  1. ჩალაძე, თომა

    ფრანგული შატოების დეგუსტაცია / თომა ჩალაძე // ფოკუსი = Focus. - თბილისი, 2013. - ISSN 1512-3790. - ივლისი-აგვისტო. - N62. - გვ.76-80[MFN: 151321]

    UDC:  663.5

    შინაარსი:  სიცოცხლის წყალი კონიაკიდან; შატო დე ბანიოლე

    ანოტაცია:  ფრანგული სასმელების დაგემოვნება და დამზადების ისტორია

    მოხსენიებული პირები:  მოეტი კლოდ (ღვინის ვაჭარი).

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელების ისტორია.

    საკვანძო სიტყვები:  ღვინის ბიზნესი.

     

  1. ოლმსტედი, ლარი

    საუკეთესო სპირტი, რომელიც ალბათ არასოდეს გაგისინჯავთ: იაპონური შოჩუ / ლარი ოლმსტედი // Forbes Life Georgia. - თბილისი, 2013. - დეკემბერი (დამატება). - გვ.68-69[MFN: 159007]

    UDC:  663.5(520)

    გეოგ.დასახელება:  იაპონია.

    თემატიკა:  სპირტიანი სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  იაპონური ვისკი.

     

  1. შოკოლადი / მოამზადა ნანა ხუცაიძე // ოჯახის მკურნალი : სამედიცინო პოპულარული ჟურნალი. - თბილისი, 2014. - ISSN 1987-5037. - 15-28 მაისი. - N10(331). - გვ.42-43[MFN: 160419]

    UDC:  61 + 663.5

    ანოტაცია:  კაკაოს მარცვლებისა და შოკოლადის სასარგებლო თვისებების შესახებ

    თემატიკა:  ჯანმრთელობის დაცვა; საგემოვნო პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  შოკოლადი; კაკაო.

     

  1. რქაწითელი // გემრიელი : ყოველთვიური კულინარიული ჟურნალი. - თბილისი, 2014. - ISSN 2298-0083. - მაისი. - N5(26). - გვ.16[MFN: 160925]

    UDC:  634.8 + 663.5](479.22)

    ანოტაცია:  ქართული ვაზის ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ჯიში რქაწითელი

    გეოგ.დასახელება:  წინანდალი; გურჯაანი; ვაზისუბანი; კარდენახი; ტიბაანი.

    თემატიკა:  მევენახეობა; ალკოჰოლური სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  კახური მეღვინეობა; თეთრყურძნიანი ჯიში; ქვევრის ღვინო.

     

  1. გოგიტიშვილი, თენგო

    მართალი კაცის წყალი : WHISKY - ყველაზე დემოკრატიული სასმელი / თენგო გოგიტიშვილი // ღვინო / საქართველოს სომელიეთა ასოციაცია. - თბილისი, 2014. - ივნისი. - N1. - გვ.72-75[MFN: 164870]

    UDC:  663.5

    შინაარსი:  ამონადირი CV-იდან; შენ ირჩევ ვისკის? ვისკი გირჩევს შენ!; დემოკრატიის მაღალი გრადუსი; ალკოგეოგრაფია; "ერთად მოყმე და მხცოვანი"?; დაშლა-ამოშლისა

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  დემოკრატიული სასმელი.

     

  1. კალანდაძე, ბონდო

    რუსეთის იმპერიაში პირველი კონიაკის წარმოება გიორგი ბოლქვაძემ ქუთაისიდან დაიწყო : გიორგი ბოლქვაძის მაგარ ალკოჰოლურ სასმელებს 100-ზე მეტი ჯილდო აქვთ მოპოვებული / ბონდო კალანდაძე // ღვინო / საქართველოს სომელიეთა ასოციაცია. - თბილისი, 2014. - ივნისი. - N1. - გვ.89-91[MFN: 164884]

    UDC:  663.5

    ანოტაცია:  მაგარი ალკოჰოლური სასმელების ერთ-ერთი პიონერის გიორგი ბოლქვაძის ბიოგრაფია

    პერსონალია:  ბოლქვაძე გიორგი (საქართველოში კონიაკის წარმოების ფუძემდებელი).

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  მაგარი სასმელების წარმოება; საქართველოს მეღვინეობის ისტორია.

     

  1. სარაჯიშვილი: მეოცე საუკუნის მატიანე ბოთლში // Forbes Georgia. - თბილისი, 2014. - ISSN 2233-3487. - ნოემბერი. - გვ.60-64[MFN: 171159]

    UDC:  663.5(479.22)

    ანოტაცია:  სარაჯიშვილის კონიაკი

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  ტრადიციების ერთგულება.

     

  1. ბაღათურია, ნ.

    საკონიაკე სპირტების დაჩქარებული დავარგების ტექნოლოგია / ნ. ბაღათურია, ნ. ბეგიაშვილი // საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე = Bulletin of the Academy of Agricultural Sciences of Georgia. - თბილისი, 2006. - ISSN 1512-2743. - იანვარი. - გვ.188-192. - რეზ. ინგლ. და რუს. ენ.[MFN: 175813]

    UDC:  663.5

    ბეგიაშვილი, ნ.

    ანოტაცია:  საკონიაკე სპირტების წარმოება

    თემატიკა:  კონიაკის წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  საკონიაკე სპირტები; ქიმიური შედგენილობა.

     

  1. მუჯირი, ლევან

    ჭაჭის არყის წარმოების რაციონალური ტექნოლოგიური პირობების დამუშავება პექტოლიტური ფერმენტების საშუალებით / ლევან მუჯირი, მადონა თოხაძე, ელენე კალატოზიშვილი, ანა გოდაბრელიძე // საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე = Bulletin of the Academy of Agricultural Sciences of Georgia. - თბილისი, 2004. - ISSN 1512-2743. - აპრილი. - N12. - გვ.38-40. - რეზ. ინგლ. და რუს. ენ.[MFN: 176165]

    UDC:  663.5

    თოხაძე, მადონაკალატოზიშვილი, ელენეგოდაბრელიძე, ანა

    ანოტაცია:  ჭაჭის არყის დამზადების ტექნოლოგია

    თემატიკა:  სპირტ-საარყე წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ჭაჭის არაყი; ეთილის სპირტი; ქიმიურ-ტექნოლოგიური მაჩვენებლები.

     

  1. მუჯირი, ლევან

    საქართველოში გავრცელებული სხვადასხვა ნედლეულის გამოკვლევა ჭაჭის არყის მისაღებად / ლევან მუჯირი, მადონა თოხაძე, ლალი ნაცვლიშვილი, მზია იჩქითიძე, ნინო ხვედელიძე // საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე = Bulletin of the Academy of Agricultural Sciences of Georgia. - თბილისი, 2004. - ISSN 1512-2743. - აპრილი. - N12. - გვ.45-47. - რეზ. ინგლ. და რუს. ენ.[MFN: 176167]

    UDC:  663.5

    თოხაძე, მადონანაცვლიშვილი, ლალიიჩქითიძე, მზიახვედელიძე, ნინო

    ანოტაცია:  ჭაჭის არყის დამზადების ტექნოლოგია

    თემატიკა:  სპირტ-საარყე წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ყურძნისა და ხილ-კენკროვანთა ნედლეული.

     

 


გვერდები:  « წინა  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |  შემდეგი »