The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:JMAT - ჟურნალების მატიანე (2007-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:185,769

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
კვების მრეწველობა ზოგადად. საკვები პროდუქტების წარმოება და დაკონსერვება.  --  664*
სანელებლები. საკაზმი.  --  664.5*
ჩანაწერები მოიძებნა 8 ჩანაწერი.
  1. ისტორიული "ჩილი" // მშვენიერი საქართველო. - თბ., 2007. - მარტი-აპრილი. - N2. - გვ.142-143[MFN: 4692]

    UDC:  664.5

    ანოტაცია:  არქეოლოგების მიერ ეკვადორის სამხრეთ - დასავლეთში აღმოჩენილი ცხარე მცენარე "ჩილე"

    თემატიკა:  სანელებელი.

    საკვანძო სიტყვები:  ცხარე; საკმაზი; წიწაკა.

     

  1. კალანდაძე, ნანა

    მდოგვი - სამკურნალო და კოსმეტიკური საშუალება : სანელებელი / ნანა კალანდაძე // ოჯახის მკურნალი : სამედიცინო ჟურნალი. - თბ., 2008. - 10-23 აპრილი. - N8(172). - გვ.50[MFN: 8579]

    UDC:  664.5 + 61

    ანოტაცია:  ავიცენამ, პირველმა მისცა რეკომედაცია ადამიანებს მდოგვისაგან სამკურნალო სახვევები გაეკეთებინათ

     

  1. ალხანაშვილი, ნაზი

    ბარამბოს კულტივირების პერსპექტივები საქართველოში და გამშრალი ბარამბოს გამოყენების სფეროები / ნაზი ალხანაშვილი // აგრარულ-ეკონომიკური მეცნიერება და ტექნოლოგიები. - თბილისი, 2012. - ISSN 1987-6335. - N2(15). - გვ.43-47. - კვების მრეწველობა. - რეზიუმე ინგლ. ენ.. - ლიტ. გვ.46[MFN: 116309]

    UDC:  664 + 664.5

    ანოტაცია:  სანელებელ-არომატული ბალახოვანი მცენარეების გამოყენება კვების მრეწველობაში

    თემატიკა:  კვების მრეწველობა; სანელებლები.

    საკვანძო სიტყვები:  სურნელოვან-არომატული პროდუქტი.

     

  1. ბაღათურია, ნუგზარი

    ახალი ჯიშის სურნელოვან-არომატული მცენარეების გამოვლენა და დანერგვა / ნუგზარი ბაღათურია, ეთერი უთურაშვილი, მაია დემენიუკი // აგრარულ-ეკონომიკური მეცნიერება და ტექნოლოგიები. - თბილისი, 2012. - ISSN 1987-6335. - N2(15). - გვ.60-64. - რეზიუმე ინგლ. ენ.. - ლიტ.63[MFN: 116322]

    UDC:  664 + 664.5

    უთურაშვილი, ეთერიდემენიუკი, მაია

    ანოტაცია:  ახალი სურნელოვან-არომატული მცენარეების გამოვლენა დასანელებლების ასორტიმენტის გაფართოება

    თემატიკა:  კვების მრეწველობა; სანელებლები.

    საკვანძო სიტყვები:  საკვები პროდუქტების გემო; არომატი.

     

  1. ალხანაშვილი, ნაზი

    გამშრალი ქონდარის და ხავერდულას ჰიგროსკოპიული თვისებები / ნაზი ალხანიშვილი, ლუიზა ეჯიბია // აგრარულ-ეკონომიკური მეცნიერება და ტექნოლოგიები : საერთაშორისო სამეცნიერო-მეთოდოლოგიური და პრაქტიკული, ყოველკვარტალური რეფერირებული ჟურნალი = Agrarian-economic Science and Technologies. International Sientific-Methodological and Applied, Quaterly Referenced Journal. - თბილისი, 2013. - ISSN 1987-6335. - N3. - გვ.45-50. - კვების მრეწველობა. - რეფერატი (ინტერნეტული ვერსია). - რეზ. ინგლ. ენ.[MFN: 140913]

    UDC:  664.5

    ეჯიბია, ლუიზა

    თემატიკა:  სანელებლები.

     

  1. ალხანაშვილი, ნაზი

    ქონდარის ხელოვნური შრობის რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავება / ნაზი ალხანიშვილი, მაია დემენიუკი // აგრარულ-ეკონომიკური მეცნიერება და ტექნოლოგიები : საერთაშორისო სამეცნიერო-მეთოდოლოგიური და პრაქტიკული, ყოველკვარტალური რეფერირებული ჟურნალი = Agrarian-economic Science and Technologies. International Sientific-Methodological and Applied, Quaterly Referenced Journal. - თბილისი, 2013. - ISSN 1987-6335. - N3. - გვ.51-57. - კვების მრეწველობა. - რეფერატი (ინტერნეტული ვერსია). - რეზ. ინგლ. ენ.[MFN: 140915]

    UDC:  664.5

    დემენიუკი, მაია

    თემატიკა:  სანელებლები.

    საკვანძო სიტყვები:  ტენიანობის დონე.

     

  1. ცუკერმანი, კეთრინ

    გემოვნების საკითხი / კეთრინ ცუკერმანი // National Geographic საქართველო. - თბილისი, 2014. - ISSN 2298-0512. - იანვარი. - გვ.23. - სამყარო[MFN: 151062]

    UDC:  001.12 + 664.57

    ანოტაცია:  ვანილის ნატურალური და სინთეზური ნაერთები

    მოხსენიებული პირები:  ეკოტი ტიმ (მკვლევარი).

    თემატიკა:  საინტერესო ფაქტები; ვანილი.

    საკვანძო სიტყვები:  არომატული ინგრედიენტები; ვანილინი.

     

  1. [კულინარიული ცნობარი] : [საკაზმი] // გემრიელი : ყოველთვიური კულინარიული ჟურნალი. - თბილისი, 2014. - ISSN 2298-0083. - მარტი. - N3(24). - გვ.22-23[MFN: 157482]

    UDC:  664.5

    შინაარსი:  აიოვანი; ნორი; კრაზანა; დემიგლასი

    თემატიკა:  სანელებლები.