The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:JMAT - ჟურნალების მატიანე (2007-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:185,769

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
მიკრობიოლოგიური წარმოება. დუღილის წარმოება. სასმელების (ალკოჰოლური, უალკოჰოლო და ნახევრადალკოჰოლური) წარმოება. საგემოვნო პროდუქტების წარმოება.  --  663*
მიკრობიოლოგიური წარმოებები.  --  663.1*
მეღვინეობა. ენოლოგია. ყურძნის ღვინოები.  --  663.2*
ხილკენკროვანი მეღვინეობა. ხილკენკროვანი ღვინოები.  --  663.3*
ლუდის დუღება.  --  663.4*
სპირტისა და არყის წარმოება.  --  663.5*
სასმელი წყალი. მინერალური და სამკურნალო წყლები. ნაყინი.  --  663.6*
სასმელების ძირითადი კომპონენტების წარმოება. ხილეულის და ბოსტნეულის წვენები. სიროფები. ლიქიორები. უალკოჰოლო სასმელები.  --  663.8*
საგემოვნო პროდუქტების წარმოება ზოგადად (შოკოლადი, კაკაო, ჩაი, ყავა, თამბაქო).  --  663.9*
ჩანაწერები მოიძებნა 53 ჩანაწერი.  დანარჩენი ჩანაწერები იხილეთ ქვეკატეგორიებში.
  1. ვარდოშვილი, მარინე

    "ყაზბეგი" ახალ სეზონს სიახლეებით შეხვდა : კომპანიას ლუდის ბაზარზე კვლავაც ლიდერის პოზიცია უკავია / მარინე ვარდოშვილი // ბიზნესი და მენეჯმენტი : ჟურნალი ბიზნესისა და მართვის ხელოვნების შესახებ. - თბ., 2007. - ISSN 1512-357X. - N2(14). - გვ.36-38[MFN: 28]

    UDC:  334 + 663(479.22)

    ანოტაცია:  ქართული ლუდისა და უალკოჰოლო გაზიანი გამაგრილებელი სასმელების წარმოების შესახებ

    მოხსენიებული პირები:  კამკამიძე გ. (სს "ყაზბეგის" დირექტორი კომერციის დარგში); ბახტაძე ნ. (სს "ყაზბეგის გენერალური დირექტორი"); ჩიკვაიძე ლ. (სს "ყაზბეგის" სამეცნიერო-კვლევითი ლაბორატორიის ხელმძღვანელი).

    ორგანიზაცია:  "ყაზბეგი".

    გეოგ.დასახელება:  საქართველო.

    თემატიკა:  უალკოჰოლო სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  ლუდი; ლიმონათი.

     

  1. კალანდაძე, გიორგი

    ღვინო კი მათრობელი სჯობს / გიორგი კალანდაძე ; [ესაუბრა] თამარ ღონღაძე // ჩვენი მწერლობა. - თბილისი, 2007. - ISSN 1987-7730. - 14 სექტემბერი. - N19(45). - გვ.27-29[MFN: 4006]

    UDC:  663

    ღონღაძე, თამარ (კორესპ.); 

    ანოტაცია:  საუბარი ბონდო კალანდაძესთან მის მიერ შედგენილ ენციკლოპედიური ხასიათის ალბომზე "მსოფლიოს მაგარი ალკოჰოლური სასმელები"

    გეოგ.დასახელება:  .

     

  1. მიროტაძე, მაია

    შამპანური ღვინოების წარმოების ტექნოლოგია : ტექნოლოგიები / მაია მიროტაძე // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - ივნისი. - N9. - გვ.45-46[MFN: 4116]

    UDC:  663

    ანოტაცია:  შამპანურისთვის ღვინომასალის მომზადების წესი

    თემატიკა:  დაღილის წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ყურძენი; ჯიშები; ალკოჰოლი.

     

  1. წულუკიძე, მზია

    უალკოჰოლო სასმელების ადგილობრივი ბაზრის განვითარების პერსპექტივები : ტექნოლოგიები / მზია წულუკიძე, სოფიო ყიფიანი // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - აპრილი. - N7. - გვ.24-26[MFN: 4379]

    UDC:  663(479.22)

    ყიფიანი, სოფიო

    მოხსენიებული პირები:  ლაღიძე მიტროფანე (მეწარმე).

    თემატიკა:  უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  წყალი; სანიტარული ზედამხედველობა; ხილ-კენკრა; ბაზარი; ბიზნესი.

     

  1. პარკინსონი, ნინა

    HACCP - მოდა თუ წარმატების წინაპირობა : USAID/AgVANTAGE-ის სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემის კონსულტანტი / ნინა პარკინსონი ; [ესაუბრა] თამარ ბერძენიშვილი // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - აპრილი. - N7. - გვ.50-53[MFN: 4894]

    UDC:  663/664(479.22)

    ბერძენიშვილი, თამარ (კორესპ.); 

    ანოტაცია:  საქართველოში სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემის დანერგვა

    პერსონალია:  პარკინსონი ნინა (სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემის კონსულტანტი).

    თემატიკა:  კვების პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  გენური წარმოება; საწარმოები; ინფრასტრუქტურა; მარეგულირებელი კომისია.

     

  1. სპირტიანი მითების მსხვრევა : 10 მითი, რასაც ალკოჰოლს აბრალებენ და არ არის სინამდვილე : სასმელი // პირველი : ჟურნალი მამაკაცებისათვის. - თბ., 2006-2007. - N20. - გვ.130-133[MFN: 7402]

    UDC:  663

    თემატიკა:  სპირტიანი სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  ხარისხი; კალორიები.

     

  1. ვარდისფერი რევოლუცია : გახდი სნობი და დალიე ხარისხიანი! // პირველი : ჟურნალი მამაკაცებისათვის. - თბ., 2006-2007. - N20. - გვ.134-135[MFN: 7405]

    UDC:  663(44)

    ანოტაცია:  ფრანგული ვარდისფერი შამპანური

    თემატიკა:  შამპანურის წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  წითელიყურძენი; კენკრა.

     

  1. 225000 დოლარიანი ტეკილა // პირველი : ჟურნალი მამაკაცებისათვის. - თბ., 2007. - N21. - გვ.57-58[MFN: 7526]

    UDC:  663(72)

    გეოგ.დასახელება:  მექსიკა.

    თემატიკა:  სპირტიანი სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  ოქროს ბოთლი; ცისფერი ავაგა.

     

  1. მიროტაძე, მაია

    მსოფლიოში ყველაზე პოპულარული სასმელები : ნაწილი 2 / მაია მიროტაძე // აგროინფო. - თბილისი, 2008. - ISSN 1512-4134. - მარტი. - N3(17). - გვ.20-22[MFN: 8729]

    UDC:  663

    თემატიკა:  ალკოჰოლური წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ისტორია; კონიაკი; რომი; პორტვეინი.

     

  1. ხარბედია, მალხაზ

    შამპანური : ცქრიალის ამბავი - ბერებიდან დღემდე / მალხაზ ხარბედია // ბიზნესი : ადამიანები, მეთოდები, სტრატეგიები. - თბილისი, 2008. - ISSN 1512-4487. - აპრილი. - N4(13). - გვ.127-132[MFN: 11240]

    UDC:  663

    ანოტაცია:  შამაპნურის დამზადება

    თემატიკა:  ალკოჰოლური სასმელების წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ისტორია; ტექნოლოგია; გამოცდილება.

     

 


გვერდები:  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |  შემდეგი »