ადამიანის უმნიშვნელოვანესი საკვები პროდუქტი. საქართველო ითვლება პურეული კულტურების მოშინაურების ერთ-ერთ უძველეს კერად. აღმ. საქართველოს ბარში შეიქმნა პურეული კულტურების მდიდარი ჯიშები და More…
(ხევს.) - თხელი პურები, რომლებსაც ხატის მიწების მოხვნის დასრულებისას სათითაოდ გაამწკრივებდნენ ფიცრებზე, ზედ მოხარშულ ხორცს დადებდნენ და ჩამოურიგებდნენ მემუშა კეთ. ე. ნ. =ქართული More…
ქართული პურის სახეობანია: მურასა, საგარეჯო, პირგაჭრილი, კაკალა, შოთის პური, დედოს, დედას პური. ეროვნებათა შორის ერთ განმასხვავებელ ნიშნად უნდა ჩაითვალოს პურის განსაკუთრებული ფორმა და მისი More…
(აღმ. საქ.) - სოფლად, გლეხის საცხოვრებელი სახლის ერთ ნაწილს წარმოადგენდა„პურის ოთახი“, რომელიც დარბაზის გვერდით იყო. „პურის ოთახი“ მოწყობილი იყო საცხობლით, სადაც კეცები ელაგა, აქვე იყო More…
ხაშიანი ცომის გაფუებას 2-3 საათი მაინც უნდა, რასაც გებულობენ ხელის დაჭერით. რაც უფრო ახალია ფქვილი, მით უფრო „მარდად ფუვდება“. საპურე ცომი ღუმელ-ფურნეში და კეცში რომ „შასხან“, ჩვილი უნდა More…
ქართული მატერიალური კულტურის ეთნოგრაფიული ლექსიკონი