(მთიულ.) - წყალგარეულ რძეში მოხარშული ფაფა, რომელიც შეზავებულია ერბოში მოშუშული ხახვით. =ქართული მატერიალური კულტურის ეთნოგრაფიული ლექსიკონი = Ethnoraphic dictionary of the georgian More…
ერთგვარი სასტუმრო, სადაც მექარავნენი ისვენებდნენ და აბინავებდნენ სავაჭრო საქონელსაც. ფუნდუკი საქარავნო მაგისტრალების აუცილებელ ნაგებობას წარმოადგენდა, რომელსაც გააჩნდა სათანადო საშუალებანი More…
პურის გამოსაცხობი ნაგებობა, რომელსაც ხილის გამოსახმობადაც იყენებდნენ (იხ. ღუმელი). See also: ღუმელი =ქართული მატერიალური კულტურის ეთნოგრაფიული ლექსიკონი = Ethnoraphic dictionary of More…
ოქრომჭედლობაში ოქროთი დაფერვისას ოქროთი დაფერილი საგნის საწმენდი. =ქართული მატერიალური კულტურის ეთნოგრაფიული ლექსიკონი = Ethnoraphic dictionary of the georgian material culture = Das More…
(სამცხ.-ჯავახ.) - ზედატანი ქალის. მასალად გამოიყენებოდა ორმაგი ქსოვილი, შიგნით უბრალო, გარედან წითელი ხავერდი. ზოგჯერ ზურგიც უბრალო ქსოვილისა ჰქონდა. ხანშიშესულ ქალთა ფუსთანი თალხი იყო, More…
საბერველი გუდა სამჭედლოში. =ქართული მატერიალური კულტურის ეთნოგრაფიული ლექსიკონი = Ethnoraphic dictionary of the georgian material culture = Das ethnographisce Lexikon der georgischen More…
საქართველოს მთიანეთში გავრცელებული საჭმელი. პურის ცომისაგან გაკეთებული თხილისოდენა ბურთულები, რომელსაც ხარშავდნენ წყალში ან რძეში, შეანელებენ მარილით. =ქართული მატერიალური კულტურის More…
ქართული მატერიალური კულტურის ეთნოგრაფიული ლექსიკონი