სხვადასხვა მოცულობის 1-2 ლიტრიანი მინისაგან დამზადებული ჭურჭელი, რომელსაც სუფრაზე გაზიანი წყლისათვის იყენებენ = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - More…
ფერი. მზადდება კარამელიზებული შაქრისაგან. გამოიყენება კონიაკისა და სხვა სასმელების მუქყავისფერად შესაღებად = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს More…
სხვადასხვა სახის დისტილატების, ლიქიორების, წვენების, ხილისა და სხვა მასალებისაგან დამზადებული სასმელი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს More…
დეგუსტატორი, სპეციალისტი, რომელსაც შეუძლია ღვინის შეფასება მისი ფერის, სუნისა და გემოს მიხედვით = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა More…
(Cup) მცირეალკოჰოლური გამაგრილებელი სასმელია, რომელიც მზადდება სხვადასხვა მსუბუქი ღვინის, შამპანურის, კონიაკის, რომისა და ახალი ან დაკონსერვებული ხილის ან კენკრის ნარევისაგან = More…
ფრანგული სიტყვაა. სხვადასხვა ღვინის ერთმანეთში შერევა გაუმჯობესების მიზნით = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. More…
(Curacao) ლიქიორი, რომელიც მზადდება ღვინის სპირტის, გამომშრალი ფორთოხლის ქერქის, მუსკატის კაკლის, მიხაკისა და დარიჩინის საფუძველზე. ამ სასმელის სამშობლოა კარიბის ზღვაში მდებარე კუნძული More…
(Courvoisier) კონიაკების საერთო სამარკო სახელწოდება, რომელიც შეიმუშავეს საფრანგეთში ქ. იარნაკში და დაძველების მიხედვით იყოფა შვიდ ჯგუფად = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…
შემაგრებული ღვინო, რომელიც პირველად შეიმუშავეს პორტუგალიის კუნძულ მადეირაზე = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. More…
ღვინის დასაყენებელი და შესანახი ადგილი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…