B

selected terms: 192 page 6 of 10
კაშასა
ალკოჰოლური სასმელი, რომელიც მზადდება შაქრის ლერწმის წვენის ექსტრაქტისაგან = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. More…
კვარტა
ტევადობის ერთეული, რომელიც 1,14 ლიტრის ტოლია = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
კივეტა
სხვადასხვა მოცულობის 1-2 ლიტრიანი მინისაგან დამზადებული ჭურჭელი, რომელსაც სუფრაზე გაზიანი წყლისათვის იყენებენ = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - More…
კოლბა
მოცულობის (ტევადობის) საზომი ერთეული (0.7 ლიტრი). = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
კოლერი
ფერი. მზადდება კარამელიზებული შაქრისაგან. გამოიყენება კონიაკისა და სხვა სასმელების მუქყავისფერად შესაღებად = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს More…
კოლომა
(Coloma) კოლუმბიური ყავის ლიქიორი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
კოქტეილი
სხვადასხვა სახის დისტილატების, ლიქიორების, წვენების, ხილისა და სხვა მასალებისაგან დამზადებული სასმელი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს More…
კოქტეილი გლასი
ჭიქა, ჭურჭელი კოქტეილისთვის = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: More…
კოშტერი
დეგუსტატორი, სპეციალისტი, რომელსაც შეუძლია ღვინის შეფასება მისი ფერის, სუნისა და გემოს მიხედვით = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა More…
კრუშონი
(Cup) მცირეალკოჰოლური გამაგრილებელი სასმელია, რომელიც მზადდება სხვადასხვა მსუბუქი ღვინის, შამპანურის, კონიაკის, რომისა და ახალი ან დაკონსერვებული ხილის ან კენკრის ნარევისაგან = More…
კუანტრო
(Coinireau) სამარკო ლიქიორი, რომელიც შეიმუშავეს 1849 წელს ბრენდის ფორთოხლის ქერქის არომატიზაციით = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა More…
კუპაჟი
ნარევი, ნაერთი სასმელი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: შპს More…
კუპაჟირება
ფრანგული სიტყვაა. სხვადასხვა ღვინის ერთმანეთში შერევა გაუმჯობესების მიზნით = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. More…
კურასაო
(Curacao) ლიქიორი, რომელიც მზადდება ღვინის სპირტის, გამომშრალი ფორთოხლის ქერქის, მუსკატის კაკლის, მიხაკისა და დარიჩინის საფუძველზე. ამ სასმელის სამშობლოა კარიბის ზღვაში მდებარე კუნძული More…
კურვუაზიე
(Courvoisier) კონიაკების საერთო სამარკო სახელწოდება, რომელიც შეიმუშავეს საფრანგეთში ქ. იარნაკში და დაძველების მიხედვით იყოფა შვიდ ჯგუფად = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…
ლერწი
ვაზის რქა = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: შპს „დანი“], More…
მადერა
შემაგრებული ღვინო, რომელიც პირველად შეიმუშავეს პორტუგალიის კუნძულ მადეირაზე = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. More…
მალაგა
ესპანური სადესერტო ღვინო = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: More…
მალიბუ
(Malibu) რომისა და ქოქოსის კაკლისგან მომზადებული კანადური ლიქიორი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო More…
მარანი
ღვინის დასაყენებელი და შესანახი ადგილი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
სასმელების განმარტებითი ლექსიკონი ლექსიკონები
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9