კუნძულ სიცილიაზე შემუშავებული ღვინის სახეობა = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
(Martini) ჯინისა და ნახევრად მშრალი ვერმუტის ნარევი, სადაც ჯინისა და ვერმუტის შეფარდება არის 5/1-დან 8/1-მდე. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - More…
ღვინის დამზადებისას ორგანული წარმოშობის არომატული ნაერთების ექსტრაქტი სპირტში = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. More…
(Mezcal) აგავის წვენის დუღილისა და გამოხდის შედეგად მიღებული ხსნარი, რომლის შემდგომი გამოხდის შედეგად მიიღება ტეკილა = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - More…
ფრანგული ვაზის ჯიში. ისხამს სურნელოვან ყურძენს = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
სპეციალური ტექნოლოგიით დამუშავებული მუხის ტკეჩისაგან მიღებული ფხვიერი ან თხევადი მასა (არომატიზატორი), რომელიც გამოიყენება მომინანქრებულ ავზში ორდინარული ბრენდის დავარგებისა და მაგარი More…
ღვინო, რომელიც მიღებულია მშრალ ღვინოში ყურძნის ტკბილის დამატებით, რომელშიც მარედუცირებელი შაქრების კონცენტრაცია 5-50 გ/დმ3-ის ფარგლებშია. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…
პროდუქტი, რომელიც მიღებულია ყურძნის ტკბილი ჭაჭის წყლით გამორეცხვის შედეგად მიღებული სითხის დუღილით ან დადუღებული ყურძნის ჭაჭის გამოწვლილვით = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…