B

selected terms: 192 page 7 of 10
მარასკინი
(Maraschino) თაფლისა და ალუბლისგან მომზადებული ლიქიორი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. More…
მარახოში
მომჟავო ღვინო = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: შპს „დანი“], More…
მარსალა
კუნძულ სიცილიაზე შემუშავებული ღვინის სახეობა = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
მარტინი
(Martini) ჯინისა და ნახევრად მშრალი ვერმუტის ნარევი, სადაც ჯინისა და ვერმუტის შეფარდება არის 5/1-დან 8/1-მდე. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - More…
მასრა
ტიკის პატარა მილი ღვინის გადმოსასხმელად = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
მასტიკა
(Mastikha) ანისულაზე მომზადებული არომატული ბერძნული ლიქიორი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; More…
მაცერაცია
ღვინის დამზადებისას ორგანული წარმოშობის არომატული ნაერთების ექსტრაქტი სპირტში = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. More…
მეზვრე
ზვრის (ვენახის) მომვლელი მცველი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
მესკალი
(Mezcal) აგავის წვენის დუღილისა და გამოხდის შედეგად მიღებული ხსნარი, რომლის შემდგომი გამოხდის შედეგად მიიღება ტეკილა = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - More…
მეტაქსა
(Metaxa) ლიქიორის მსგავსი, ტკბილი ბერძნული კონიაკის ბრენდი. მისტელი – დასპირტული ყურძნის ტკბილი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა More…
მორსი
ხილის წვენისაგან დამზადებული სასმელი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
მუსკატი
ფრანგული ვაზის ჯიში. ისხამს სურნელოვან ყურძენს = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
მუხის ექსტრაქტი
სპეციალური ტექნოლოგიით დამუშავებული მუხის ტკეჩისაგან მიღებული ფხვიერი ან თხევადი მასა (არომატიზატორი), რომელიც გამოიყენება მომინანქრებულ ავზში ორდინარული ბრენდის დავარგებისა და მაგარი More…
ნახევრად მშრალი და ნახევრად ტკბილი ღვინო
ღვინო, რომელიც მიღებულია მშრალ ღვინოში ყურძნის ტკბილის დამატებით, რომელშიც მარედუცირებელი შაქრების კონცენტრაცია 5-50 გ/დმ3-ის ფარგლებშია. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…
ორგო
ჭურის (ქვევრის) სარქველი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: More…
პარფე
(Parfait) ნაყინისა და ლიქიორის შერეული სასმელი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
პაშა
(Pasha) თურქული ყავის ლიქიორი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
პერინიონ დორი
ბერი, რომელმაც გამოიგონა ღვინოთა კუპაჟი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
პიკეტი
პროდუქტი, რომელიც მიღებულია ყურძნის ტკბილი ჭაჭის წყლით გამორეცხვის შედეგად მიღებული სითხის დუღილით ან დადუღებული ყურძნის ჭაჭის გამოწვლილვით = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…
პინტა
ტევადობის ერთეული, რომელიც 0,57 ლიტრის ტოლია = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
სასმელების განმარტებითი ლექსიკონი ლექსიკონები
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9