B

selected terms: 192 page 8 of 10
პიუპიტრი
შამპანური ღვინოების რემიუჟის ხელსაწყო = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
პლიმუტი
(Plymouth) ჯინი, რომელიც შეიმუშავეს 1793 წელს ბრიტანეთის პორტ პლიმუტის მახლობლად. სასმელი დიდი პოპულარობით სარგებლობს ბრიტანეთის საზღვაო ფლოტში = სასმელების განმარტებითი მცირე More…
პრეზდნე ვინო
წყალწყალა ღვინო, პირში სწრაფად ქრება და გემოს არ ტოვებს = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. More…
პრუფი
(Proof) ალკოჰოლის შემცველობის განმსაზღვრელი ერთეული. ერთი პრუფი ტოლია 0.5 მოც% სპირტის შემცველობის. მაგალითად, 90 პრუფი ტოლია 45 მოც%. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…
პუნში
(Punch) პუნში მზადდება ორი ან მეტი სპირტიანი სასმელის ან სხვადასხვა ღვინისა და ხილის წვენის შერევით. უალკოჰოლო ცხელი ან ცივი პუნში – წარმოადგენს სასმელს, რომლის მოსამზადებლად გამოიყენება ჩაი More…
რაგი
თაფლისაგან დამზადებული ღვინო = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
რევა ვინა
ლათინურად ყურძენი, ყურძნის მტევანი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
რექტიფიკატი
რექტიფიკაციის გზით გაწმენდილი სპირტი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
რექტიფიკაცია
თხევადი ნარევების გაყოფა, შენარევებისგან გაწმენდა = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
რიშაკი
სხვადასხვა ფერის ღვინო = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: შპს More…
რომი
(Rum) სპირტიანი სასმელი, რომელიც მზადდება შაქრის ლერწმის წვენისაგან, რომის სიმაგრეა 40-44 მოც%. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა More…
რომი 151
(151 Rum) ყველა სახის რომი, რომლის სპირტის შემცველობა 75 მოც%. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; More…
რქა
ვაზის ერთწლიანი ტოტი, ლერწი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: More…
საბრა
(Sabra) ისრაელში წარმოებული შოკოლად-ფორთოხლის ლიქიორი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. More…
საკე
(Sake) საკე მიეკუთვნება განსაკუთრებულ სპირტიან სასმელთა ჯგუფს, რომელიც მზადდება ბრინჯითა და გამოხდილი წყლით. ალკოჰოლის შემცველობა 14-16%. = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი More…
საკოლექციო ღვინო
ბოთლში არანაკლებ 3 წლით დაძველებული სამარკო ღვინო = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა More…
სამარკო ღვინო
უმაღლესი ხარისხის ღვინო, რომელიც მიიღება თითოეული მარკისთვის მკაცრად განსაზღვრულ მევენახეობის ზონაში, მხარესა და ქვეზონაში მოწეული ვაზის სტანდარტული ჯიშების ყურძნისაგან სპეციალური More…
სეკატორი
ვაზის საჭრელი იარაღი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. [თბილისი: შპს More…
სერტიფიცირებული ვისკი
(Bottledin-bond whiskey) სუფთა, უმეტესად ბურბონის ტიპის, ან ჭვავის ვისკი (იწარმოება აშშ-ის სახელმწიფო კონტროლით). ამ სახეობის ვისკი დაძველებული უნდა იყოს არანაკლებ 4 წლისა და სპირტის More…
სვიტი
ტკბილი, სასიამოვნო, გემრიელი = სასმელების განმარტებითი მცირე ლექსიკონი (ამოღებულია წიგნიდან - „მსოფლიოს ხალხთა სასმელები“) / შემდგ. ალეკო კვერნაძე; რედ. მანანა გველესიანი. More…
სასმელების განმარტებითი ლექსიკონი ლექსიკონები
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9