ერთწლიანი ბალახოვანი მცენარეა. შეიცავს ეთერის და ცხიმოვან ზეთებს, ალკალოიდებს, ტერპენებს, ცილებს. იყენებენ როგორც ნაღველმდენ საშუალებას ღვიძლის და ნაღვლის ბუშტის დაავადებების დროს, აგრეთვე როგორც ამოსახველებელს ფილტვების დაავადებების შემთხვევაში. ქინძი შედის სხვადასხვა სამკურნალო მცენარეების ნაკრებებში.
Source: გოგიჩაძე გიორგი, ლექსიკონი ბიოლოგიური და სამედიცინო ტერმინები და ცნებები / გ. გოგიჩაძე, გ. კანდელაკი, თ. გოგიჩაძე. - თბ. : [მერიდიანი], 2011. - 442გვ. ; 20სმ.. - ყდაზე ავტ. მითით. არ არის. - რეზ. რუს. და ინგლ.. - ISBN: 978-9941-10-427-5[MFN: 146200]