amylon
მცენარეების ძირითადი სარეზერვო ნახშირწყალი. იყენებენ კვებით მრეწველობაში, თეთრეულის გარეცხვისას და სხვა. პოლისაქარიდია. წარმოიქმნება ქლოროპლასტებსა და ამილოპლასტებში (იხ. ლეიკოპლასტები) და მარაგდება უჯრედებში მარცვლების სახით.
Source: გოგიჩაძე გიორგი, ლექსიკონი ბიოლოგიური და სამედიცინო ტერმინები და ცნებები / გ. გოგიჩაძე, გ. კანდელაკი, თ. გოგიჩაძე. - თბ. : [მერიდიანი], 2011. - 442გვ. ; 20სმ.. - ყდაზე ავტ. მითით. არ არის. - რეზ. რუს. და ინგლ.. - ISBN: 978-9941-10-427-5[MFN: 146200]