A E L R T X Y

სა სე სვ სი სკ სმ სო სპ სტ სუ სფ სქ სწ სხ
საა საბ საგ სად საე საზ სათ საი საკ სალ სამ სან საო საპ სარ სას სატ საფ საქ საყ საშ

საქაროზა

E. sucrose
Rus. сахароза
L. sacharosa
ნახშირწყალი, რომლის შემადგენლობაში შედის გლუკოზა და ფრუქტოზა. ბუნებრივ ნახშირწყლებს შორის ყველაზე უფრო ტკბილია. საქაროზის გაზრდილმა მოხმარებამ გამოიწვია ადამიანებში შაქრიანი დიაბეტის, გულის დაავადებების, კარიესის და სხვ. სიხშირის გაზრდა.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9