L. antioxidativaRus. антиоксидантыE. antioxidants (ბერძნ. anti წინააღმდეგ, ლათ. oxygenium ჟანგბადი) – 1. ნივთიერებები, რომლებიც თრგუნავენ (აფერხებენ ან ანელებენ) დაჟანგვის პროცესებს. ადამიანის და ცხოველების ორგანიზმში ყველა ქსოვილისა და უჯრედის აუცილებელი კომპონენტებია, რომლებიც იცავენ ბიოლოგიურ სუბსტრატებს დაჟანგვისაგან. 2. ნივთიერებები, რომლებიც თრგუნავენ (აფერხებენ ან ანელებენ) კანცეროგენების მეტაბოლიზმს და ამუხრუჭებენ სიმსივნეების ინდუქციას. მეორე მხრივ, იგივე შენაერთები ზოგ შემთხვევაში ამჟღავნებენ როგორც პრომოტორულ, ასევე კანცეროგენურ თვისებებსაც.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]