A E L R T X Y

გა გე გვ გი გლ გნ გო გრ გუ
გლა გლი გლო გლუ

გლიცერინი

E. glycerin
Rus. глицерин
L. glycerinum
უმარტივესი სამატომიანი სპირტი, რომელიც წარმოადგენს ცხიმების და სხვა ლიპიდების სტრუქტურულ კომპონენტს. ორგანიზმში წარმოიქმნება როგორც ცხიმების და გლიცეროფოსფოლიპიდების, ასევე გლუკოზის ანაერობული დაშლისას. წარმოადგენს ცხიმოვანი და ნახშირწყლოვანი ცვლის შემაკავშირებელ რგოლს. იყენებენ როგორც კრიოპროტექტორს ცოცხალი სისტემების ინტაქტური სახით შენახვისათვის დაბალ ტემპერატურებზე.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9