E. glycerinRus. глицеринL. glycerinum უმარტივესი სამატომიანი სპირტი, რომელიც წარმოადგენს ცხიმების და სხვა ლიპიდების სტრუქტურულ კომპონენტს. ორგანიზმში წარმოიქმნება როგორც ცხიმების და გლიცეროფოსფოლიპიდების, ასევე გლუკოზის ანაერობული დაშლისას. წარმოადგენს ცხიმოვანი და ნახშირწყლოვანი ცვლის შემაკავშირებელ რგოლს. იყენებენ როგორც კრიოპროტექტორს ცოცხალი სისტემების ინტაქტური სახით შენახვისათვის დაბალ ტემპერატურებზე.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]