A E L R T X Y

და დე დვ დი დნ დო დრ დუ
დუო დუპ დურ დუღ

დუღილი

E. fermentation
Rus. брожение
L. fermentatio
ორგანული ნივთიერების, უმთავრესად ნახშირწყლების ანაერობული დაშლის პროცესი, რითაც მრავალი ორგანიზმი იღებს მათი ცხოველქმედებისათვის აუცილებელ ენერგიას. ეს პროცესი მიმდინარეობს მიკროორგანიზმების მიერ გამომუშავებული ფერმენტების დახმარებით.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9