A E L R T X Y

კა კბ კე კვ კი კლ კო კრ კუ
კვა კვდ კვე კვი კვლ

კვებითი ტოქსიკოინფექციები

E. food poisoning
Rus. пищевые токсикоинфекции
L. toxicoinfectio alimentum
კუჭ-ნაწლავის ინფექციური ანთებით და საერთო ინტოქსიკაციით მიმდინარე მწვავე ნაწლავური დაავადებები. წარმოიქმნება საკვებად ზოგიერთი ბაქტერიით (სალმონელები, ნაწლავის ჩხირი, პროტეუსი, კლებსიელები, სტა ფილოკოკები, სტრეპტოკოკები და სხვ.) მასიურად დაბინძურებული პროდუქტების საკვებად გამოყენების შემთხვევაში. დამახასიათებელია სწრაფი დასაწყისი, ინტოქსიკაცია, წყალმარილოვანი ცვლის და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დარღვევები.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9