E. food poisoningRus. пищевые токсикоинфекцииL. toxicoinfectio alimentum კუჭ-ნაწლავის ინფექციური ანთებით და საერთო ინტოქსიკაციით მიმდინარე მწვავე ნაწლავური დაავადებები. წარმოიქმნება საკვებად ზოგიერთი ბაქტერიით (სალმონელები, ნაწლავის ჩხირი, პროტეუსი, კლებსიელები, სტა ფილოკოკები, სტრეპტოკოკები და სხვ.) მასიურად დაბინძურებული პროდუქტების საკვებად გამოყენების შემთხვევაში. დამახასიათებელია სწრაფი დასაწყისი, ინტოქსიკაცია, წყალმარილოვანი ცვლის და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დარღვევები.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]