A E L R T X Y

კა კბ კე კვ კი კლ კო კრ კუ
კულ კუმ კუნ კუპ კურ კუჭ

კუჭი

E. stomach
Rus. желудок
L. ventriculus
საჭმლის მომნელებელი ორგანოა, რომელშიც მიმდინარეობს საკვების მექანიკური და ქიმიური გადამუშავება და მისი უმნიშვნელო შეწოვა. ადამიანის კუჭი ერთკამერიანია, ჯირკვლოვანი ტიპის, კარგად განვითარებული კარდიალური ნაწილით, სხეულით, ფსკერით და პილორული ნაწილით. ადამიანის კუჭი საშუალო ავსების პირობებში სიგრძეში 14-30სმ-ია, ხოლო სიგანეში 10-16სმ. საშუალო ტევადობა 1,5-2,5 ლიტრია.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9