E. carbohydratesRus. углеводыL. carbohydratum ორგანული ნივთიერებებია. წარმოადგენს ერთერთ ძირითად საკვებ ნივთიერებას. ხშირად შეადგენს ადამიანის რაციონის უმთავრეს კომპონენტს. განასხვავებენ ათვისებად (საქაროზა, სახამებელი, გლიკოგენი), აუთვისებად (უჯრედისი) და ძნელად ათვისებად (რაფინირებულ) ნახშირწყლებს. ნახშირწყლები იყოფა მონო-, დი- და პოლისაქარიდებად.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]