პა პე პი პნ პო პუ
პუნ პურ პუტ პუწ

პურიცომის წადიდება

პურის გამოცხობის წინა დღეს წინა გამოცხობისას გადანახულ ცომის ნაწილს (პურიცომს) ცოტა რამ ფქვილს მიუმატებენ და მოზელენ, იმ ღამეს ის მომატებული ცომი გაღვივდება (გაფუვდება) და შემდეგ დღეს მოსაზელ დიდ ცომს უკეთესად გააღვივებს. ამას უძახიან პურიცომის წადიდებას.
Source: ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - თბილისი: საუნჯე: ვაჟა წოწკოლაური, 2014. - 370 გვ.; 22 სმ.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9