1. ბოსტნეული მცენარე; აქვს მკრთალი მწვანე ფართო ფოთლები, რომლებიც იჭმება უმად, სათანადოდ (ძმრით და სხვ.). შეკაზმული.
2. ცივი კერძი, რომელსაც ამზადებენ წვრილად დაჭრილი ბოსტნეულისაგან (ზოგჯერ ხორცისა და თევზისაგანაც) ზეთით, ძმრით და მისთანებით (სინონ. ტაბუცუნი). 3. დაჭრილი პომიდორი (ხშირად კიტრთან ერთად), ხახვით, მწვანილით და სხვადასხვა სანელებლით შეკაზმული.
Source: ჭაბაშვილი, მიხეილ, უცხო სიტყვათა ლექსიკონი / შეადგინა [და წინასიტყვ. დაურთო] მიხეილ ჭაბაშვილმა. - მე-3 შესწ. და შევს. გამოც.. - თბ. : განათლება, 1989. - 600გვ. ; 16სმ.. - სახელთა საძიებელი: გვ. 63-68. - 5მ., 10000ც.[MFN: 2749]