პურის, ლავაშის, ღვეზელისა და კვერის (ზევიდან) გადასასმელი. მზადდებოდა ამგვარად: ცხელ წყალში ჩაყრიდნენ ცივ წყალში წინასწარ დასველებულ ფქვილს, მოურევდნენ, ფქვილი გაიხსნებოდა და გასქელდებოდა. ეს იყო გულემანჯი (მასალები, ტ. 3, ნაწ. 2, გვ. 212).
Source: მეგრულ-ქართული ლექსიკონი = Megrelian-Georgian dictionary : [3 ტომად] / ოთარ ქაჯაია ; [სარედ. საბჭო: თ. გამყრელიძე (მთ. რედ.) [და სხვ.]]. - თბილისი : ნეკერი, 2001. - 29 სმ..