საჭმლის ნაირსახეობა, ბრინჯითა და შავი პილპილით შემზადებული ცხვრის წვრილად დაჭრილი ხორცი. აღმოსავლეთ საქართველოში ძალზე მიღებული საჭმელი. განსაკუთრებით საქელეხო ცერემონიალის დროს. სუფრაზე შემოდის ბოლოს და მისი ჩამორიგებისთანავე, ტრადიციული წესის მიხედვით, კიდევ ერთხელ ახსენებენ მიცვალებულს.
ე. ნ.
Source: ქართული მატერიალური კულტურის ეთნოგრაფიული ლექსიკონი = Ethnoraphic dictionary of the georgian material culture = Das ethnographisce Lexikon der georgischen materiellen Kultur = Le dictionnaire ethnologique de culture materielle = Этнографический словарь грузинской матриальной културы / საქ. ეროვნ. მუზეუმი ; [პროექტის ავტ. და სამეცნ. ხელმძღვ. ელდარ ნადირაძე ; რედ. როინ მეტრეველი ; ავტ.-შემდგ.: გვანცა არჩვაძე, მარინა ბოკუჩავა, თამარ გელაძე და სხვ.]. - თბ. : მერიდიანი, 2011. - 610 გვ. : ფოტოილ. ; 30 სმ.. - თავფურ., შესავალი ქართ., ინგლ., გერმ., ფრანგ. და რუს. ენ.. - ეძღვნება აკად. გიორგი ჩიტაიას ხსოვნას. - ISBN 978-9941-10-489-3