საწარმოს მიერ ერთი და იმავე ნედლეულისაგან დამზადებული და გამოშვებული ერთი (და ერთზე მეტი) ნომენკლატურის (დასახელების) პროდუქცია, რომლისთვისაც გამოიყენება ერთნაირი ტექნოლოგიური აღჭურვილობა და მოწყობილობა, წარმოებისა და მანიპულირების მეთოდები; ამ პროდუქციისათვის დადგენილი ფიზიკური, ქიმიური ან/და ბიოლოგიური ფაქტორების შემცველობის ჰიგიენური ნორმატივების მაჩვენებლები არის იდენტური.
Source: საქართველოს კანონი: „საქართველოს სანიტარიული კოდექსი“, 2003 წლის 8 მაისი, მუხლი 4