გაურჯელას სახელდახელოდ „თათარიახნად“ ჩაყაურმებულ თუ ჩახრაკულ საქონლის შიგნეულს ეძახიან. „დიდი ჯაფა არც გაკეთებას უნდა, არც ჭამას“, ეს სახელი იმიტომ ჰქვიაო. ქიწნურა ვაზს შეწამვლა და ლოლიაობა არ სჭირდება, ამის გამო მასაც „გაურჯელა“ შერქმევია.
„გაურჯელა“ კოჭობანას ტერმინადაც ქცეულა: მარჯვე მოთამაშე ერთი მორტყმით რომ მოიგებს და წამოხვეტავს.
to main page | Top 10 • Feedback • Login | top of page |
© 2008 David A. Mchedlishvili | XHTML | CSS | Powered by Glossword 1.8.9 |