კვეთი, დვრიტის ექსტრაქტი, რომლითაც იკვეთება რძე საყველედ (ლ. ლეონ.); საკიდელი, რძის საკვეთი. აკეთებენ ძვლის, ფაშვისა და პურის მარცვლებისაგან (მ. ჩიქ.); დვრიტას, რძის შესადღვებელ მასალას იღებენ ძუძუს ხბოს ან ღორის კუჭიდან (დიალექტ., 686); ძროხის კუჭის ერთი ნაწილია. დაკლული ძროხის კუჭს მ ა ჭ ი კ ს მოაჭრიან, გარეცხავენ, ერთ წილ მარილსა და ორ-სამ წილ თეთრ შაბს დააყრიან, შემდეგ შრატს დაასხამენ და ამზადებენ ყველის შესადედებელს (ს. მენთეშ.). შდრ.: საბა, ნ. ჩუბ., დ. ჩუბ., ქეგლ.
to main page | Top 10 • Feedback • Login | top of page |
© 2008 David A. Mchedlishvili | XHTML | CSS | Powered by Glossword 1.8.9 |