შაქარწყალში ან თაფლის წყალში აზელილი წმინდა ფქვილი, მშვენიერი საჭმელია, უყვართ ბავშვებს (შ. ძიძ., ნ. კეცხ., პ. ხუბ.); მარცვლეულია, რომლის ფქვილისაგან ნამცხვრებს ამზადებენ (დიალექტ., 574); 1. შეჭამანდი, რომელიც მზადდება ასე : დახალულ პურს ჯერ მსხვილად დაფქვავენ ხელსაფქვავით, შემდეგ თაფლწყალში აურევენ და ჭამენ; 2. გამხმარ პანტას დაფქვავენ, ტკბილ წყალში აურევენ და ჭამენ (ვ. სომხიშვ.); ჴალის ფქვილი (საბა; ნ. ჩუბ.; დ. ჩუბ.).
ჩვეულებრივი სელი (ა. მაყ.).
to main page | Top 10 • Feedback • Login | top of page |
© 2008 David A. Mchedlishvili | XHTML | CSS | Powered by Glossword 1.8.9 |