ქა ქბ ქე ქვ ქი ქლ ქმ ქო ქრ ქს ქუ ქფ ქშ ქც
ქუბ ქუდ ქუზ ქუთ ქულ ქუმ ქუნ ქუჟ ქურ ქუს ქუფ ქუქ ქუშ ქუჩ ქუც ქუხ ქუჯ

ქუმელ-ი, ქუმელა

  1. ქართლ., გუდამარ., ქსნის ხეობ.

    შაქარწყალში ან თაფლის წყალში აზელილი წმინდა ფქვილი, მშვენიერი საჭმელია, უყვართ ბავშვებს (შ. ძიძ., ნ. კეცხ., პ. ხუბ.); მარცვლეულია, რომლის ფქვილისაგან ნამცხვრებს ამზადებენ (დიალექტ., 574); 1. შეჭამანდი, რომელიც მზადდება ასე : დახალულ პურს ჯერ მსხვილად დაფქვავენ ხელსაფქვავით, შემდეგ თაფლწყალში აურევენ და ჭამენ; 2. გამხმარ პანტას დაფქვავენ, ტკბილ წყალში აურევენ და ჭამენ (ვ. სომხიშვ.); ჴალის ფქვილი (საბა; ნ. ჩუბ.; დ. ჩუბ.).

  2. ფშ., თუშ.

    ჩვეულებრივი სელი (ა. მაყ.).

    Source: ქართულ კილო-თქმათა სიტყვის კონა. წ. 1, 2. ღლონტი, ალექსანდრე. - თბილისი :განათლება, 1974.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9