1. სახელდახელოდ ჩაყაურმებული თუ ჩახრაკული საქონლის შიგნეული. მის გაკეთებასა და ჭამას დიდი გარჯა არ სჭირდება და ეგ სახელი ამიტომ ჰქვია; 2. ქინწურა ვაზს შეწამლვა და ლოლიალობა არ სჭირდება და ამიტომ მასაც გ ა უ რ ჯ უ ლ ა შერქმევია; 3. კოჭობანა : მარჯვე მოთამაშე ერთი მორტყმით რომ მოიგებს და წამოხვეტავს (გ. შატბერ., 36).
Source: ქართულ კილო-თქმათა სიტყვის კონა. წ. 1, 2. ღლონტი, ალექსანდრე. - თბილისი : განათლება, 1974.