C

და დე დი დო დრ
დაა დაბ დად დავ დაკ დალ დამ დან დაო დაჟ დას დატ დაფ დაღ დაშ დაც დაწ დაჭ დახ

დანაცვრა მშრალი

ორგანული ნივთიერების დაჟანგვა ჟანგბადით ტემპერატურის 400-4500 C - მდე თანდათანობით მატების პირობებში მიღებული ნაცარი შეიცავს ნახშირბადი მარილებს და ნახშირის ნაწილაკებს - „ნედლი ნაცარი“ HNO₃ -ის, NH₄ NO₃ – ისა და 30% - იანი H₂O - ის მიმატებით შეიძლება „სუფთა ნაცრის“ მიღება.
Source: აგრარული წარმოება და გარემოს დაცვა: (ტერმინთა განმარტებითი ლექსიკონი)/შემდგენლები: სოლომონ პავლიაშვილი, ავთანდილ კორახაშვილი, დავით კირვალიძე. თბილისი: ნათლისმცემელი, 2023.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9