წა წვ წი წნ წყ
წყა წყლ

წყლის ბაქტერიოლოგიური ანალიზი

Rus. Бактериологический анализ воды
E. Bacteriological analysis of water
წყალში ბაქტერიების რაოდენობის განსაზღვრა, მათი სახეები და კოლონების რაოდენობა. სასმელი წყლის შეფასებისათვის განისაზღერება ნაწლავის ჩხირის შემცველობა წყლის განსაზღვრულ რაოდენობაში. ამის მიხედვით არჩევენ: 1. ჯანმრთელს (1 ნაწლავის ჩხირი 100 სმ³ წყალში); 2. საკმარისად ჯანმრთელს (1 ნაწლავის ჩხირი 10 სმ³ წყალში); 3. საეჭვოს (1 ნაწლავის ჩხირი 1 სმ³ წყალში); 4. არაჯანმრთელს (გაჭუჭყიანებული 1 ნაწლავის ჩხირი 0.1 სმ³ წყალში) და 5. სრულიად უვარგისს (1 ნაწლავის ჩხირი 0.01 სმ³ წყალში).
Source: საინჟინრო-გეოლოგიური და გეოეკოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი = Инженерно-геологический и геоэкологический толковый словарь = A dictionary of engineering-geology and geoekology : (რუსულ-ინგლისურ-ქართულ ტერმინთა შესატყვისობით და ქართული განმარტებით), თბილისი : მეცნიერება, 2005. ISSN 99928-962-4-8.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9