Rus. Бактериологический анализ водыE. Bacteriological analysis of water წყალში ბაქტერიების რაოდენობის განსაზღვრა, მათი სახეები და კოლონების რაოდენობა. სასმელი წყლის შეფასებისათვის განისაზღერება ნაწლავის ჩხირის შემცველობა წყლის განსაზღვრულ რაოდენობაში. ამის მიხედვით არჩევენ: 1. ჯანმრთელს (1 ნაწლავის ჩხირი 100 სმ³ წყალში); 2. საკმარისად ჯანმრთელს (1 ნაწლავის ჩხირი 10 სმ³ წყალში); 3. საეჭვოს (1 ნაწლავის ჩხირი 1 სმ³ წყალში); 4. არაჯანმრთელს (გაჭუჭყიანებული 1 ნაწლავის ჩხირი 0.1 სმ³ წყალში) და 5. სრულიად უვარგისს (1 ნაწლავის ჩხირი 0.01 სმ³ წყალში).
Source: საინჟინრო-გეოლოგიური და გეოეკოლოგიური განმარტებითი ლექსიკონი = Инженерно-геологический и геоэкологический толковый словарь = A dictionary of engineering-geology and geoekology : (რუსულ-ინგლისურ-ქართულ ტერმინთა შესატყვისობით და ქართული განმარტებით), თბილისი : მეცნიერება, 2005. ISSN 99928-962-4-8.