ეროვნული ბიბლიოთეკა
სკოლას
სამოქალაქო განათლება
მთავარი
ა
ბ
გ
დ
ე
ვ
ზ
თ
ი
კ
ლ
მ
ნ
ო
პ
ჟ
რ
ს
ტ
უ
ფ
ქ
ღ
ყ
შ
ც
ძ
წ
ჭ
ხ
ჯ
ჰ
GE
საკვების უფლება - Right to food ს.უ-ის სამი შემადგენელი ნაწილია: 1. საკვები ყველასთვის საკმარისი უნდა იყოს. საშუალო სტატისტიკური მამაკაცის მიერ ენერგიის მინიმალური გამოყენება (65კგ., 20-39 წელი) 1800 კალორიით განისაზღვრება; ქალისათვის (55კგ., 20-39წელი) კი _ 1500 კალორიით. შედარებისათვის “საშუალოდ აქტიური” მამაკაცი 3000 კალორიას საჭიროებს, ქალი კი _ 2200-ს; 2. მინიმალური დღიური რაციონის ხარისხი, სულ ცოტა, ჯანმრთელობისათვის სასარგებლო უნდა იყოს. საკვები უნდა შეიცავდეს ვიტამინებსა და მინერალებს; 3. სურსათ-სანოვაგე ხელმისაწვდომი უნდა იყოს გონივრულ ფასებში. კაცობრიობის ნახევარი მაინც ჯერ კიდევ განიცდის შიმშილს და საკვების უკმარობას. 1980 წელს ჯანმრთელობის დაცვის ორგანიზაციის მონაცემებით დაავადებათა 80% დაბინძურებული სასმელი წყლითაა გამოწვეული. იხილე აგრეთვე: შიმშილი და საკვების უკმარობა., ეკონომიკური და სოციალური უფლებები