Login |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Home |
Search The directory represents a bibliographic database of those involved in developing of The matter of Georgian wine, champagne like, other alcoholic drinks, and in general, Viticulture and winegrowing in Georgia. The national Library applies to the experts of viticulture and winegrowing, Researches and people concerned to provide the Library with the photos and the Biographical data of the famous Georgian winegrowers known to them for allocating Materials in the given database. |
ზურაბ სტურუა![]()
Biographyზურაბ სტურუამ 1964 დაამთავრა მოსკოვის კვების მრეწველობის ტექნოლოგიური ინსტიტუტი და მუშაობა დაიწყო საქართველოს კვების მრეწველობის სამეცნიერო-კვლევით ინსტიტუტში. 1969 წლიდან ყირიმში, იალტაში ჩაირიცხა "მაღარაჩის" ინსტიტუტის ასპირანტურაში, რომლის დამთავრების შემდეგ ბრუნდება საქართველოში. 1975 წლიდან ინიშნება "სამტრესტი"–ს სიღნაღის ღვინკომბინატის გენერალურ დირექტორად, 1981 წელს – სამეცნიერო ცენტრის დირექტორის მოადგილედ, ხოლო 1982 წლიდან – მმართველის მოადგილეა. 1997 წლიდან საქართველოს სოფლის მეურნეობის სამინისტროს კვების მრეწველობის დეპარტამენტის უფროსია. 2001 წლიდან მევენახეობა-მეღვინეობის კვლევითი ინსტიტუტის წამყვანი მეცნიერ-მუშაკია, ხოლო 2006 წლიდან იმავე ინსტიტუტის ექსპერტ-კონსულტანტი. მისი თანაავტორობით შეიქმნა ისეთი ქართული სუფრის ღვინოები, როგორებიც არის: "შუამთა", "სამება", "აგუნა", "საჩინო". "მთაწმინდა" და სხვა. არის საერთაშორისო კლასის ექსპერტ-დეგუსტატორი და ითვლება საერთაშორისო მეღვინეობა-მევენახეობის აკადემიის ნამდვილ წევრად. წყარო: სამტრესტი და სამტრესტელები 85, 1929-2014 : [მონოგრაფია] / ბონდო კალანდაძე; თბილისი: პეტიტი, 2014. - 345 გვ. Member of Organizations
|
Biographical Dictionary. version 1.2.2.R1 Copyright © 2010-2012 by David A. Mchedlishvili |